AK Parti’de 3 dönemcilere sus payı: Üniversitede kadro!

AK Parti’de 3 dönemcilere sus payı: Üniversitede kadro!
Saygı ÖZTÜRK- Bu kapsamda İstanbul’da bir üniversite kurulacak, üniversiteninin mütevelli heyeti milletvekillerinden, kadroları ise halen bir bölümü Yüksek Öğretim Kurumu’nda çalışan uzmanlardan oluşacak.Kurulacak yeni...

Saygı ÖZTÜRK- Bu kapsamda İstanbul’da bir üniversite kurulacak, üniversiteninin mütevelli heyeti milletvekillerinden, kadroları ise halen bir bölümü Yüksek Öğretim Kurumu’nda çalışan uzmanlardan oluşacak.

Kurulacak yeni devlet üniversitesinin adı Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi olacak. Türkiye’nin ilk modern tıp fakültesi olan Mekteb-i Tıbbiye Şahani için inşa edilen Haydarpaşa Kampüsü yeni kurulan üniversiteye tahsis edilecek. Üniversiteye bin 875 kadro verilecek.

ERDOĞAN DÜZENLEME İSTEMEDİ

Geçtiğimiz günlerde,Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan üç dönem kuralına takılan vekiller için bir kolaylık istediği ancak “İşine bak” karşılığını aldığı iddia edilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üç dönem kriterine takılan bazı milletvekillerini Cumhurbaşkanlığı sarayında danışman olarak istihdam etmeyi planladığı da belirtiliyor.

Yükseköğretim Kanunu’na eklenen geçici madde ile kurumda çalışan yetişmiş personelin sözlü sınavda başarılı olanlardan on yıldan az hizmeti olanlar Yükseköğretim Kurulu uzman yardımcısı, on yıl ve daha fazla hizmeti bulunanlar sınavın yapıldığı tarihten itibaren bir yıl içinde başkanlık tarafından belirlenen alanlarda hazırladıkları tezlerin başarılı olması şartıyla atanabilecek.