Abdülkadir Selvi, Saray'ın Koalisyan Düşüncesini Açıkladı!

Abdülkadir Selvi, Saray'ın Koalisyan Düşüncesini Açıkladı!
Seçim öncesi koalisyonu kötüleyen Erdoğan seçim sonrası koalisyon istiyor.Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanlığı çevrelerinden edindiği bilgileri yazdı. Selvi'nin yazısındaki o bölüm şöyle:"Önce...

Seçim öncesi koalisyonu kötüleyen Erdoğan seçim sonrası koalisyon istiyor.

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanlığı çevrelerinden edindiği bilgileri yazdı. Selvi'nin yazısındaki o bölüm şöyle:

"Önce Cumhurbaşkanlığı çevrelerinden bir eğilimi yansıtmak istiyorum.

Türkiye'nin siyasi istikrarsızlık içine yuvarlanmaması için Ak Parti'nin koalisyon formüllerini zorlaması arzu ediliyor.

Seçimlerden birinci parti olarak çıkan ve 13 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AK Parti'nin ülkeyi hükümetsiz bırakmama sorumluluğu olduğunun altı çiziliyor.

O nedenle koalisyon hükümeti formülleri zorlanmadan muhalefet tercihi yapmanın ya da seçime zorlamanın doğru olmadığı düşünülüyor.

Edindiğim izlenim bu yönde."

Selvi AKP cephesindeki tartışmaları ise şöyle aktardı;

AK Parti cephesine gelince.

Seçimlerden birinci parti olarak çıkmanın sorumluluğu ile hareket edilecek.

Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak için çaba gösterilecek.

Bu arada AK Parti'nin yenilenme süreci başlatılacak.

Başbakan Davutoğlu hafta boyunca Bakanlarla ve MYK üyeleri ile tek tek görüşecek. Üç dönemliklerden bazı isimlerle bir araya gelecek.

Seçimlerden birinci parti olarak çıkan AK Parti'nin genel başkanı olarak Davutoğlu'nun bu sürece liderlik yapmasına ihtiyaç var. Davutoğlu bu süreçte herkesin kapısını çalacak.

AK Parti'nin önünde üç seçenek var.

1-Bunların başında koalisyon hükümeti geliyor. Tabanların birbirine yakın olması nedeniyle İlk akla gelen MHP.

Seçim gecesi MHP lideri Devlet Bahçeli, partisini koalisyon seçeneklerinin dışında tutup, “Anamuhalefet”te konumlandırmıştı. Ancak 13 yıldır iktidardan uzak bir MHP kitlesi olduğu biliniyor. Henüz iki parti arasında bir temas söz konusu değil. Hatta MHP ile koalisyon olur mu tartışmaları netleşmiş değil ama Meclis başkanlığı seçiminde MHP'li bir isme jest yapılması gibi seçeneklerde konuşulmuyor değil. Örneğin Meclis Başkanlığı MHP'li Meral Akşener'e verilse, bu jest koalisyon kapısını aralar mı şeklinde fikir egzersizleri yapılıyor.

2-Bu arada ısrarla gündeme getirilen “Grand koalisyon” yan “büyük koalisyon” seçeneği var. Öncelikle AK Parti ile CHP'nin koalisyon hükümeti modeli. CHP ile koalisyon, daha çok AK Parti dışındaki çevreler tarafından gündeme getirilen bir formül.