10 Gün İçinde Zam Geliyor! Her Birinin Tek Tek Ücreti 10 TL Artacak

10 Gün İçinde Zam Geliyor! Her Birinin Tek Tek Ücreti 10 TL Artacak
Sigara fiyatlarına yapılabilecek 10 TL'lik zam endişe yaratırken, bazı firmalar ürün kısıtlamalarına başladı...

Türkiye'nin ekonomik dengelerini koruma adına alınacak tedbirler arasında yer alan enflasyonla mücadele kapsamında, hükümet talebi azaltıcı önlemler üzerinde çalışıyor. Bu çerçevede, dolaylı vergilerde yapılacak düzenlemelerin özellikle dar gelirli kesimleri nasıl etkileyeceği önemli bir gündem maddesi haline geldi.

BEKLENEN ZAM YÜREKLERİ AĞZA GETİRİYOR

Önemli bir iddiaya göre, sigara fiyatlarına önümüzdeki günlerde ciddi bir zam yapılabilir. Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, 1-10 Nisan tarihleri arasında sigara fiyatlarına 10 TL'lik bir zam gelmesi bekleniyor. Bu gelişme, sigara tiryakileri arasında endişe yaratırken, ekonomiye olan etkisi de merak konusu.

screenshot-1.png

ÜRÜN KISITLAMALARI BAŞLADI

Özellikle sigara sektöründe, fiyat artışı beklentisiyle bazı firmaların ürün kısıtlamasına başladığına dair iddialar gündeme gelmeye başladı. Platform Başkanı Aybaş'ın yaptığı açıklamaya göre, "Fısıltı 10 TL zam! Sigara zammı konuşuluyor, firmalar sigara satışında ürün kısıtlamasına başladılar." Bu durum, sigara piyasasındaki hareketliliği ve tüketicilerin tepkilerini de beraberinde getirebilir.

screenshot.png

Etiketler :