Flaş.. Flaş.. Torun Center kolonları kesildiği için mühürlendi

Flaş.. Flaş.. Torun Center kolonları kesildiği için mühürlendi
Mecidiyeköy'deki Torun Center, projeye aykırı yapılaşma olduğu gerekçesiyle mühürlendi.

İstanbul'un en değerli gökdelen projelerinden Torun Center, bazı katlarında iskan sonrası bağımsız bölüm duvarlarının kırılarak birleştirildiği gerekçesiyle Şişli Belediye zabıtası tarafından mühürlendi.

TORUN CENTER'DA ÇOK SAYIDA KONUT, OFİS VE MAĞAZA VAR

Mecidiyeköy Büyükdere Caddesi üzerinde, Eski Ali Sami Yen Stadyumu'nun yerine, 2016 yılında yapılarak iskan alan devasa rezidansın içerisinde çok sayıda konut, ofis ve mağazalar bulunuyor.

Belediye zabıtası tarafından dün (17 Ekim) düzenlenen mühürleme tutanağında, rezidanstaki D blokta yer alan çok sayıda daire adına "basit onarım izni" alınıp, daha sonra kapsam dışına çıkılarak, "kat betonlarının kesildiği" belirtildi.

İÇ DUVARLAR KESİLEREK BİRLEŞTİRİLMİŞ

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'ye tebliğ edilen tutanakta, binanın 8 ayrı katındaki çok sayıda dairenin, mimari proje dışına çıkılarak iç duvar ve betonlarının kesilerek birleştirildiği, yaklaşık 12 bin metrekarelik aykırı yapılaşma tespit edildiği ifade edildi.

İNŞAATINDA 10 İŞÇİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Öte yandan, 06 Eylül 2014'de Torun Center inşaatında asansör yere çakılmış, 10 işçi hayatını kaybetmişti.

İnşaat önünde toplananlar “Katil Vali hesap verecek”, “İşçilerin katili AKP devleti” sloganlarıyla dönemin valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu protesto etmişti.

16 SANIK BERAAT ETMİŞTİ

Torun Center asansör faciası davasında 9 sanık, "Taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, 9 sanık sanık hakkında verdiği bu cezayı, "Sanıkların suçu taksirle işlemeleri ve tali kusurlu olmaları" gerekçesiyle 60 bin 800'er TL adli para cezasına çevirerek, 16 sanığa beraat vermişti.

asansorden.jpg

İNŞAATIN SAHİBİ, TÜRKİYE'NİN EN ZENGİNİ

Torun Center'ı inşa eden Torunlar Şirketler Grubu'nun sahibi Mehmet Torun, Forbes’in 2020'de yayınladığı en zengin Türkler listesinde 525 milyon dolar servetiyle 74. olmuştu. Torun aynı listeye yine 2019 500 milyon dolar, 2018'de 700 milyon dolarlık servetiyle girmişti.

Kaynak:Odatv