Şimşek’ten AKP’nin Ağır Toplarına Eleştiri

Şimşek’ten AKP’nin Ağır Toplarına Eleştiri
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Burhan Kuzu ve Bülent Arınç'ın 'israf' açıklamalarını eleştirdi.Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı Arınç ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu’nun yaptığı ‘kamuda israf’...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Burhan Kuzu ve Bülent Arınç'ın 'israf' açıklamalarını eleştirdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı Arınç ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu’nun yaptığı ‘kamuda israf’ açıklamalarına ilişkin “Bülent Arınç ve Burhan Kuzu’ya saygı ve sevgim büyük, severim kendilerini ama bunlar çok abartılı söylemler” dedi.

‘ÇEREZ’İ SAVUNDU

Bakan Şimşek, makam araçlarının maliyetine yönelik “çerez” ifadesi üzerinden başlatılan tartışmaların sorulması üzerine, Türkiye’de 19 milyon taşıt bulunduğunu, bunun 115 bininin devlete ait olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, Bakanlar Kurulu, Genelkurmay Başkanlığı, Anayasa Mahkemesi gibi 1 Nolu liste var. Bu listede şu anda kiralık 99 araç var ama toplamı 471. Bütün kamu taşıtlarının bütçe içindeki payı binde 7 yani 3,3 milyar lira ama makam araçlarının toplam araçlar içindeki payı en fazla yüz binde 5′tir” diye konuştu.