Moody's'ten Uyarı!

Moody's'ten Uyarı!
Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody's, Türkiye ve Güney Afrika'nın güçlü dolar karşısında diğer ülkelere göre daha kırılgan olduğu uyarısında bulundu.Moody's'in üç ayda bir yayımladığı "Küresel Makro Görünüm"...

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody's, Türkiye ve Güney Afrika'nın güçlü dolar karşısında diğer ülkelere göre daha kırılgan olduğu uyarısında bulundu.

Moody's'in üç ayda bir yayımladığı "Küresel Makro Görünüm" raporunun yazarı ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Marie Diron, ABD ekonomisinde büyümenin güçlenmesi ve finansman koşullarının istikrarlı hale gelmesinin global büyümeyi destekleyeceğine işaret etti.

ABD'nin parasal politikasında beklenen parasal sıkılaştırmanın, diğer merkez bankalarının parasal genişlemeyi sürdürdüğü bir ortamda uygulanmaya başlanacağına işaret edilen raporda, bunun da dünyadaki farklı büyüme ve enflasyon görünümlerinden kaynaklandığı vurgulandı.

Ülkeler arasındaki büyüme ve enflasyon farklarının sermaye akışlarını ve para birimi değerlerini de etkileyeceğine dikkat çekilen rapora göre, Türkiye, Güney Afrika gibi ülkeler güçlü dolar ve sermaye akışındaki değişimlere karşı daha hassas durumda.

Raporda yer alan verilere göre Moody's, G20 ülkelerine yönelik 2015 için yüzde 2.8, 2016 için yüzde 3 olan büyüme tahminlerini korudu.