Geçen yıl bütçe açığı 22,7 Milyar TL oldu

Geçen yıl bütçe açığı 22,7 Milyar TL oldu
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Makro Ekonomik Gelişmeler ve 2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Gerçekleşmeleri”ne ilişkin basın toplantısında açıklamalarda bulunduMaliye Bakanı Mehmet Şimşek geçen yıl bütçe açığının...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Makro Ekonomik Gelişmeler ve 2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Gerçekleşmeleri”ne ilişkin basın toplantısında açıklamalarda bulundu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçen yıl bütçe açığının 22,7 milyar TL olduğunu belirtti. Şimşek, 55,7 milyar TL yatırım gerçekleştirdiklerine ise dikkat çekti.

Şimşek 2014 özelleştirme gelirini ise 7,8 milyar TL olarak açıkladı. Maliye Bakanı Şimşek, Gelir Vergisi Tasarısının seçim öncesi çıkmasının zor olduğunu ifade etti.

Merkezi yönetim bütçe açığı/GSYH’nın geçen yıl muhtemelen yüzde 1,3′e düştüğünü belirten Şimşek, brüt kamu borç stoku/GSYH’nın da yüzde 33 civarına indiğini söyledi. Bakan Şimşek, “Seçim ekonomisi uygulamayacağız ve bütçe disiplinini devam ettireceğiz” dedi.

Maliye Bakanlığı da 2014 Aralık ayında bütçe açığının 11,3 milyar TL; faiz dışı açığın 9,9 milyar TL; geçen yılın tamamında faiz dışı fazlanın 27,2 milyar TL olduğunu açıkladı.