Fikri Işık'tan Erdoğan'a Şok!

Fikri Işık'tan Erdoğan'a Şok!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istediği 5G ile ilgili olarak Bakan Işık, 'Dünyada da şu anda 5G yok, 4,5G'ye odaklanacağız' dedi.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, gündemdeki konuşara dair açıklamalarda bulundu. Ağustos...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istediği 5G ile ilgili olarak Bakan Işık, 'Dünyada da şu anda 5G yok, 4,5G'ye odaklanacağız' dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, gündemdeki konuşara dair açıklamalarda bulundu. Ağustos ayına ertelenen 4G ihalesi ile ilgili de konuşan Fikri Işık, ’4,5G’ye odaklanacağız’ dedi. Işık, “4G-5G dünyada yapılan bir tartışma. Şu an aslında bizim reel olarak bulunduğumuz nokta 3G değil, 3,8G noktasındayız. Bir sıçrama yapacaksak bunun 4,5G’ye yapılması gerekir. 3,8G’den geçilecekse 4,5G’ye geçilmeli. Önümüzdeki süreçte 4,5G’ye odaklanacağız. Alınan son karar bence çok doğru bir karar. Şu anda dünyada varolan 4,5G teknolojisi. Dünyada da şu anda 5G yok. 5G teknolojisi en erken 2020′de hayata geçirilebilir. 4,5G teknolojisini yerli olarak hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.
’5G’YE GEÇELİM’

Nisan ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 4G ihalesine veto çıkmıştı. Türk Telekom’un 175. yıl dönümü etkinliğine katılan Erdoğan, “Buraya gelirken kısa bir brifing aldım. Gündemde 4G ihalesi var. Ama dünya 5G’yi konuşuyor. 4G’yle hiç zaman kaybetmeyelim. O zaman 3G’de 2 yıl daha sabredersek, 5G’ye geçeriz. Aksi takdirde 4G’ye geçersek Türkiye çöplük haline döner” diye konuşmuş, bunun üzerine yapılacak 4G ihalesi Ağustos ayına ertelenmişti.

Sözcü