Dolar bugün ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar oldu?
Bir ara 5.30 altına inen dolar kuru 27 Şubat sabahı da 5.30'lu seviyelerde dalgalanmaya devam ediyor. Sterlin cephesinde ise yükseliş var.

Dolar/TL gün boyunca yatay bir seyir izlerken, piyasaların beklediği FED Başkanı Jerome Powell'ın beklenen konuşması da gerçekleşti.

ABD para politikası ve ekonomisine ilişkin Senato Bankacılık Komitesi'nde sunum yapan Powell, son dönemde açıklanan zayıf verilerin ABD'deki güçlü ekonomik büyümeyi aşağı çekemeyeceğini, ancak merkez bankasının bundan sonraki faiz artırım kararlarına "sabırlı" yaklaşacağını vurguladı.

Fed'in Ocak ayında para politikası yaklaşımını değiştirdiğini doğrulayan Powell "ters akımlar ve çelişen sinyaller" nedeniyle faiz artırımlarının devam etme ihtimalinin azaldığını ve bu durumun olumlu ekonomik görünüm üzerinde belirsizlik yarattığını belirtti. Dün, 5.29 - 5.31 TL arasında sakin seyreden dolar, açıklamaların beklentinin dışında olmaması nedeniyle fazla oynamadı.

Bilanço normalleşmesinde de gerekirse ayarlama yapmaya hazır olduklarını belirten Powell'ın açıklamaları sonrası dolar endeksi son 1 hafatdaki görece zayıf pozisyonunu korudu ve 96.10 seviyelerinde kaldı.

Dolar/TL günü 5.3021'den kapatırken, yeni günde de 5.31 altında dalgalanıyor.

Etiketler :