Çiçek’e Sürpriz Görev!

Çiçek’e Sürpriz Görev!
TBMM Başkanlığı görevi sona eren Cemil Çiçek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na danışman oldu.TBMM Başkanlığı görevi sona eren Cemil Çiçek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği...

TBMM Başkanlığı görevi sona eren Cemil Çiçek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na danışman oldu.

TBMM Başkanlığı görevi sona eren Cemil Çiçek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na danışman oldu. Cemil Çiçek, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) Mütevelli Heyeti Başkan Danışmanı sıfatıyla, mütevelli heyet başkanlığını yürüten Hisarcıklıoğlu’na danışmanlık yapacak.

Çiçek, AKP’de 3 dönem kuralına takıldığı için milletvekili adayı olamamış, geçtiğimiz Salı günü de TBMM Başkanlığı görevini geçici başkan Deniz Baykal’a devretmişti. Çiçek’in eski görevini bırakalı daha bir haftalık süre bile geçmeden TOBB ETÜ’de danışman olması, üstelik manevi değeri çok yüksek bir makamdan oldukça düşük konumdaki bir görevi kabul etmesi büyük sürpriz olarak değerlendirildi.

VEDA ZİYARETİNDE EL SIKIŞILDI

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile her dönem yakın çalışma yürüten Çiçek, en son TBMM başkanlığı döneminde TOBB ile Anayasa değişikliği üzerine arama konferansı yaptı. 1 Mayıs’ta TOBB’un 71’inci genel kurul pastasını kesen Çiçek, 15 Mayıs’ta TBMM’ye veda ziyareti turu kapsamında Başkan Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Çiçek’in TOBB danışmanlığının, basına kapalı olarak yapılan o görüşmede konuşulduğu, hatta el sıkışıldığı ifade ediliyor.

MAKAM ODASI HAZIR

SÖZCÜ’nün edindiği bilgilere göre, Danışman Çiçek için TOBB ETÜ bünyesindeki Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nda (TEPAV) özel sekreteri olan bir makam odası hazırlandı. Çiçek’in odasını dilediği zaman kullanacağı ve aynı binada çalışma ofisi bulunan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na fiilen danışmanlık yapacağı belirtildi. Çiçek’in ayrıca TEPAV ve üniversitede politika konularında çalışmalar üretebileceği de ifade edildi. Çiçek’e danışmanlığın dışında “mütevelli heyeti üyesi” unvanının verilebileceği de öğrenildi.

TOBB DANIŞMAN ZENGİNİ

Oğlu Ahmet Çağrı Çiçek’in Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’na (EPDK) üye olarak atanması nedeniyle eleştirilere uğrayan Cemil Çiçek’in yeni görev yeri TOBB adeta danışman zenginliği yaşıyor. Siyaset ya da bürokrasi dünyasında görev süresi dolan ya da gözden düşen çok sayıda ünlünün yolu bir şekilde TOBB’da “danışman” olarak buluştu. İşte çok sayıda eski valinin de danışmanlık yaptığı TOBB’a ismini yazdıran bazı ünlü isimler:

** Abdüllatif Şener: AKP Hükümeti’nde Başbakan Yardımcılığı görevini yürütürken Başbakan Erdoğan ile ters düşüncü bakanlıktan ayrıldı. Şener’e TOBB sahip çıktı, akademik unvanı doçent olan Şener, yeniden siyasete girinceye kadar TOBB üniversitesinde ders verdi.

** AKP eski Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu: Milletvekilliğini kaybettiği 2007-2011 yılları arasında TOBB ETÜ rektör danışmanı olarak TOBB’da görev yaptı.

** Durmuş Yılmaz: Merkez Bankası eski Başkanı Yılmaz, danışmanlığını yaptığı 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresinin sona ermesinin hemen ardından TOBB’a danışman oldu. Rektör danışmanı olarak kısa süre çalışan Yılmaz, MHP Milletvekili olarak Meclis’e girdi.

** Ahmet Şağar: Ecevit Hükümeti döneminde Başbakanlık Müsteşarı olan Ahmet Şağar, halen Başkan Hisarcıklıoğlu’nun danışmanı olarak görevini sürdürüyor.

** Hilmi Bengi: Anadolu Ajansı (AA) eski Genel Müdürü Bengi, halen rektör danışmanı olarak TOBB’da bulunuyor.

** Ahmet Mücahit Arınç: Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın oğlu Ahmet Mücahit Arınç TEPAV’da siyasi danışman olarak çalışıyor.