Bankalar Açılmayabilir

Bankalar Açılmayabilir
Avrupa Merkez Bankası Yöneticisi Coeure, dünkü Eurogroup'ta Yunan bankalarının pazartesi günü açılıp açılmayacağı konusunda emin olmadığını söylediReuters’ın haberine göre, Avrupa Merkez Bankası dünkü Eurogroup’ta...

Avrupa Merkez Bankası Yöneticisi Coeure, dünkü Eurogroup'ta Yunan bankalarının pazartesi günü açılıp açılmayacağı konusunda emin olmadığını söyledi

Reuters’ın haberine göre, Avrupa Merkez Bankası dünkü Eurogroup’ta Yunan bankalarının pazartesi günü açılıp açılmayacağı konusunda emin olmadığını söyledi.  Habere göre Eurogroup Başkanı, Avrupa Merkez Bankası Yöneticisi Benoit Coeure’ye bankaların cuma günü açılıp açılmayacağını sordu, Coeure de bu soruya “Yarın açacaklar ama Pazartesi’yi bilmiyorum” yanıtını verdi.

Financial Times Brüksel bürosu şefi, önce Avrupa Merkez Bankası’ndan bu habere yalanlama geldiğini bildirdi. Ancak daha sonra kendi kaynaklarından haberi doğrulattı. Coeure ‘nin yorumu tüm katılımcıların duyacağı kadar yüksek sesle dile getirilmedi, ancak bu, Coeure’nin böyle birşey söylemediği anlamına gelmiyor. Bu arada Reuters’a göre, Avrupa Merkez Bankası bugün Yunan bankalarına sağlanan likiditeyi genişletme konusunda telekonferans görüşmesi yapacak.

HALK BANKALARDAN PARALARINI ÇEKİYOR

Euro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan’ın borç kriziyle ilgili müzakerelerde anlaşmaya varılamadığını belirtti. Yunanların borcunu ödemesi için son 12 gün kaldı. Öte yandan dün Yunanistan bankalarından toplamda 1 milyar euronun üzerinde mevduat çıkışı oldu.

Dijsselbloem, Lüksemburg’da yapılan euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, görüşmelerde ilerleme kaydedilemediğini ifade etti. Yunanistan ile bir anlaşmanın hala ihtimal dahilinde olduğunu dile getiren Dijsselbloem, Yunanistan’ı euro Bölgesi içinde tutmak istediklerini ifade etti.