Acun'un sponsoruyla tutuklanan Ekonomist Ece Pulaş tahliye oldu

Acun'un sponsoruyla tutuklanan Ekonomist Ece Pulaş tahliye oldu
Acun Ilıcalı’nın futbol takımına sponsor olan kripto para borsası Tomya’ya yönelik soruşturmada kapsamında tutuklanan Ekonomist Ece Pulaş için önemli bir gelişme yaşandı. Pulaş’ın avukatlarının itirazı üzerine, soruşturma savcısı Ece Pulaş için tahliye kararı verdi. Pulaş’ın, bugün cezaevinden çıkması bekleniyor.

Kripto para borsası Tomya’ya yönelik soruşturmanın düğmesine geçen 24 Kasım’da basıldı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamımda 25 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında, Tomya’nın sahibi Yavuz Usta’nın da olduğu 11 kişi tutuklanmıştı.

Ekonomist Ece Pulaş, Muammer Uslu, Kemal Tutuman, Halil Demir, Hacı Yusuf Alagöz, Yusuf Almaz, Abdulkadir Çakır, Gözdenur Kulaber, Hüseyin Kayra ve İbrahim Bayrak tutuklanan isimler arasında yer almıştı.

whatsapp-image-2023-11-28-at-16-20-58.jpeg
Yavuz Usta'nın sahibi olduğu Tomya, Acun Ilıcalı'nın takımına sponsor olmuştu.

Savcılık soruşturması devam ederken, tutuklulardan Ece Pulaş ile ilgili bu sabah önemli bir gelişme yaşandı. Savcılık, Ece Pulaş hakkında re’sen tahliye kararı verdi. Bu kararla birlikte Pulaş’ın, tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinden bugün çıkması bekleniyor.

‘REKLAM YÜZÜ OLARAK KULLANILDIM’
Tutuklanan Ekonomist Ece Pulaş, kripto para borsası Tomya’da 5 hafta kadar çalıştığını ifade ederek “2006’dan beri Sermeye Piyasası Kurulu tarafından denetlenen kurumlarda yönetici olarak çalıştım. Yavuz (Yavuz Usta) isimli şüpheli, benim medya yüzümü kullanmak istediğini rica etti. Ben de kabul ettim. Herhangi bir gelir elde etmedim. Amacım, Acun’un reklam yüzü olmaktı” diye konuşmuştu.

Adli kontrol şartı ile serbest kalan Erol Ö.’nün avukatı ise, müvekkilinin, adına açılan şirketlerin dolandırıcılık amacı ile kurulduğunu bilmediğini kaydetti.

HESABINA YOĞUN PARA GİRİŞİ OLDU
Tutuklanan Hüseyin Kayra ise ifadesinde “Ben de oyuna geldim” dedi. Kayra’nın avukatı ise yaptığı savunmada “Müvekkil, A. D.’nin talimatına göre şirket kurmuş. Müvekkil, sürekli para girişi olunca şirketi kapatmak istemiş” ifadelerini kullanmıştı.

‘PATRON TALİMATI İLE PARA GÖTÜRDÜ’
Tutuklanan şoför Niyazi Uzşirin’in avukatı ise, müvekkilinin, şirket sahibi Yavuz Usta’nın eşinin şoförü olduğunu kaydederek “Müvekkil sadece, yazılan talimatla bankaya para götürmüş” ifadesi kullanmıştı.

whatsapp-image-2023-11-28-at-16-20-54-001.jpeg

'GELEN PARA İLE KRİPTO PARA ALDIM'
Tutuklu bulunan Yavuz Usta ise hakimlik sorgusunda, şirket olarak kripto para almalarının yasak olduğunu kaydetmişti. Usta, hesabına gönderilen parayla kripto para aldığını ve Tomya’ya aktardığını kaydetmişti. Usta, yaptıkları işin kaldıraçlı işlem yapılan forexle ilgisinin ise olmadığını öne sürdü.

ACUN’UN SPONSORLUĞU İLE ADINI DUYURDU
Dolandırıcılık’ soruşturmasına konu olan kripto para borsası Tomya, geçen yıl, Acun Ilıcalı’nın, İngiltere Premier Ligi takımı Hull City’nin sponsoru olmasıyla adını duyurmuştu. Törene, şirket sahibi Yavuz Usta ve Ece Pulaş’ın yanı sıra Ilıcalı ve futbolcu Ozan Tufan da katılmıştı.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :