Basın Konseyi'nden TRT ve Akit TV'ye kınama

Basın Konseyi'nden TRT ve Akit TV'ye kınama
Basın Konseyi, TRT'nin "19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı" yazısını liyakatsizlik olarak değerlendirerek kınadığını belirtti. Akit TV'deki pedofili savunması için ise "çocuk istismarcılığı suçu" değerlendirmesinde bulundu.

TRT Haber dün iki farklı programda stüdyodaki görselde 19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun yazısı kullanmış, daha sonra faturayı personele kesmişti.

Sosyal medyada gündem olan hatayı halktv.com.tr'den İrem Yıldırım'a değerlendiren Haber-Sen 5 No'lu Şube Başkanı Özlem Berkit, geçen yıl TRT'de yaşanan deneyimli kadroların tasfiyesine dikkat çekmişti.

Basın Konseyi TRT'nin bu hatasını "ciddiyetten uzak" ve "liyakatsizlik" olarak değerlendirerek kurumu kınadı.

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Akit TV'ye katılan bir 'profesör' pedofiliyi savunmuştu. Büyük tepki toplayan konuşmayı değerlendiren Basın Konseyi, yayında yaşananlar için "çocuk istismarcılığı" ifadelerini kullandı.

Basın Konseyi'nin açıklaması şöyle:

RTÜK cezalarının hukuksuz ve taraflı şekilde hızla verildiği bir süreçte, devlete ait  Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu TRT'nin 19 mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı adının, haber bültenlerindeki görselinde, Cumhuriyet Bayramı olarak halka sunulması, ciddiyetten uzak olduğu kadar, kurum içinde yaşanan liyakatsizliğin de açığa vurumudur. 

Tüm gün TRT ekranlarında sürdürülen yanlışlığı, halkın büyük tepkisi sonucu ancak akşam saatlerinde bir özür ile bir teknik görevlinin üstüne atmak ise, büyük kabahati ortadan kaldıramaz.

Öte yandan, AKİT TV de yayınlanan bir programda da, sözde öğretim üyesi olan bir profesörün, 12-17 yaşındaki kız çocuklarının süper kadınlar olduğunu belirterek, erken doğurmalarını savunması, apaçık çocuk istismarcılığı suçuna girmektedir.

Ardı arkası kesilmeyen bu tür yayınlara, ekranlarını açarak hizmet veren bazı televizyonların bu davranışlarını ilkel buluyoruz ve şiddetle  kınıyoruz.

BASIN KONSEYİ

Etiketler :