Akit TV'de pedofili savunması: Profesör, 12 yaşındaki kızların ilk çocuğu doğurmaya en uygun çağda olduğunu söyledi

Akit TV'de yayınlanan Derin Kutu isimli programda, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven pedofiliyi savundu. Üniversite, Özgüven'in ilişiğinin kesildiğini açıkladı.

Daha önce de birçok kez gündeme gelen çocuk istismarı konusu, bu kez de Akit TV ekranlarında bir üniversitede öğretim görevlisi olan profesörün ağzından çıktı. Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, canlı yayında pedofiliyi savunarak 12-17 yaşındaki kız çocuklarının ilk çocuğu doğurmak için ideal yaşta olduğunu ileri sürdü.

12 yaşındaki kız çocuklarının gebe kalmak için en uygun yaşta olduğunu söyleyen Özgüven'i programın sunucusu Sabri Balaman da uyarmadı.

Özgüven şu ifadeleri kullandı:

13 yaşında, hem aklen belli bir noktaya gelmiş, hem vücuden belli bir noktaya gelmiş bir insan sen "10 yıl boyunca çocuk doğurmayacaksın, kadınlığını yaşamayacaksın" diyorsun. Süpermen'i bilmem ama Süperkadın diye bir ırk var. En üstün nitelikli insan, 12-17 yaş arasındaki kızlar. Yani, çok muazzam rejenerasyon kabiliyeti var, vücudu mükemmel falan... Bu yaş, ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş.

Üniversiteden açıklama: Hukuki süreç başlatıldı

İstanbul Aydın Üniversitesi, Özgüven'in bu sözlerinin "kabul edilemez" olduğunu belirterek, kendisi hakkında hukuki süreç başlattıklarını duyurdu.

Üniversitenin açıklaması şöyle:

Üniversitemizde görev yapmakta olan Prof.Dr Kutluk Özgüven’in katıldığı televizyon programında yaptığı açıklama şahsi düşünceleri olup kabul edilmesi mümkün değildir.

Kendisini şiddetle kınıyoruz. 

Söz konusu  personel hakkında hukuki süreç başlatılmıştır.

KAMUOYUNA DUYURULUR.

İlişiği kesildi

Üniversite skandal sözlerin ardından dün yaptığı açıklama hukuki işlem başlatıldığını duyurmuştu. Bugün yapılan yeni açıklamada ise, Özgüven'in üniversite ile ilişiğinin kesildiği ifade edildi.

İşte o açıklama:

"Prof. Dr. Kutluk Özgüven’in, katıldığı televizyon programında, Üniversitemizin felsefesine tamamen zıt ve kabul edilmesi mümkün olmayan açıklamalarından dolayı İstanbul Aydın Üniversitesi ile ilişiği kesilmiştir. KAMUOYUNA DUYURULUR."

Etiketler :