Yumurtaları limonla kaynatmak için çok geçerli bir neden var

Yumurtaları limonla  kaynatmak için çok geçerli bir neden var
Ev hanımları o kadar çok farklı hayat tüyosu biliyor ki bazen her şeyi takip etmek bile zor olabiliyor. Mutfak uzmanları ev hanımlarına, limonlu yumurta pişirmenin ilginç bir yöntemini anlatarak işlerine oldukça yarayacak bir püf noktası paylaştı.

Yumurtaları limonla kaynatmak, limon suyunun kabukla etkileşimi nedeniyle kabuğun kolayca çıkarılmasına yardımcı olur ve bu da mukavemetini azaltır.

yumurta3.webp

Yumurtaların pişirildikten sonra soğuk suda soğutulması, mikro çatlakların oluşması nedeniyle kabuğun kolayca çıkarılmasını kolaylaştırır.

YUMURTALARI LİMONLA KAYNATIN

Yumurtaları limon ilavesiyle kaynatmanın kabuğun hızla çıkarılmasına yardımcı olacağı ortaya çıktı . Görünüşe göre yumurta kaynatmaktan daha kolay bir şey yok, ancak bu hiç de öyle değil. Kaynama durumunda kabuğun çıkarılması zorlaşabilir ve bu durum kolaylıkla önlenebilir.

KABUĞUN TEMİZLENMESİ KOLAY OLACAK ŞEKİLDE YUMURTA NASIL KAYNATILIR?

yumurta-kaynatmak-001.jpg

Yumurtaların kaynatıldığı bir tencere suyun içine küçük bir parça limon sürpriz yapabilir. Limon suyu kabukla etkileşime girmeye başlar, gücünü azaltır ve proteinden ayrılmasını kolaylaştırır.

Pişirmeden önce suya çeyrek limon atmanız yeterlidir, piştikten sonra yumurtaların temizlenmesi kolay olacaktır. Bu ipucu, misafir masasında veya salatalarda mükemmel yumurtalara ihtiyaç duyan herkes için faydalı olacaktır.

YUMURTA KABUĞU KOLAYCA SOYULACAKTIR

Yumurtaları iyice temizlemenin yanı sıra çiğ yumurtaların kabuğu da pişirmeden önce limonla ovulmalıdır. Bundan sonra sadece soğutulmaları gerekiyor. Uzmanlar kabuğun sorunsuz bir şekilde çıkacağını söylüyor.

Yumurtalar pişirildikten sonra kabuğun ayrılması için yer açması için birkaç dakika soğuk suya batırılmalıdır. Yumurtanın soğutulması kabukta mikro çatlaklara neden olur ve bu da çıkarılmasını kolaylaştırır. Bu, yumurtanın sağlam ve estetik açıdan güzel görünmesine yardımcı olur.

Bazıları, yumurtanın kaynatıldıktan sonra soğuk su dolu bir kavanoza konulması, kapağı kapatılıp çalkalanması gerektiğini söylüyor. Bu yöntemle de kabuğun kolayca çıkmasını sağlayacaktır.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi