Trabzon hurmasını yemeden önce birkaç saat dondurucuya koyun. Niye mi?

Trabzon hurmasını yemeden önce birkaç saat dondurucuya koyun. Niye mi?
Sonbahar-kış sezonunda hurma, mevsimin en lezzetlilerinden biri haline geliyor. Manavda birkaç meyveye dokunup olgun göründüklerinden emin olduktan sonra onları eve getiriyoruz ve neredeyse aynı akşam yiyoruz. Ancak hurma yemeden önce basit bir yöntem yapmanız gerektiği ortaya çıktı. Uzman, meyvelerin yıkanması, silinerek kurutulması ve dondurucuya konulması gerektiğini açıkladı.

Hurmaları satın aldıktan hemen sonra yememek, dondurucuya koymak daha iyidir.

Bu amaç için dondurucu vazgeçilmez olmasına rağmen, hurmaların uzun süreli depolanması için bu yapılmaz.

Uzman, negatif sıcaklıklara maruz kaldığında hurmaların çok daha lezzetli hale geldiğini iddia ediyor. Gerçek şu ki, soğuk tanenleri öldürür. Meyveyi yerken oluşan büzücü etkinin temel nedeni bunlardır. Tanenler ağız boşluğundaki proteinleri bağlar, bu da tüm mukoza zarlarının sıkılaştığı hissini yaratır.

hurma.webp

Uzman, "Buruk bir tada sahip birçok çeşit sattığımız için bu çok önemli, meyvelerin tadı artarken, faydalı maddelerin çoğu korunur" diyor .

Dondurmadan önce hurmaların kesilmesine gerek yoktur ancak yine de her meyveyi bir torbaya koymalısınız. Bu sayede yabancı kokuları absorbe edemeyecek ve nemini kaybetmeyecektir.

Trabzon hurması çeşidinin büzücü özellikleri yoksa donmadan yapabilirsiniz. Olgunlaşmış meyveleri mümkün olan en kısa sürede yemek daha iyidir çünkü buzdolabında bile uzun süre dayanmazlar, özellikle de ezik ve çatlaklar varsa.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi