Süt değil su değil: Krep hamurunun yırtılmaması için ne eklenmelidir?
Yırtılmayan krep tarifi:
KREP HAMURUNUN YIRTILMAMASI İÇİN NE EKLENMELİDİR?

Krep yapımı için malzemeler
mayalanmış fermente süt - 400 ml,
su - 300 ml,
yumurta - 2 adet,
un - 320 gr,
ayçiçek yağı - 2 yemek kaşığı
şeker - 2 yemek kaşığı
tuz -, 0,5 çay kaşığı
soda - 1 çay kaşığı
HAMUR HAZIRLAMA

Suyu kaynatın. Derin bir kasede şeker, tuz ve yumurtaları koyup pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Blender ile çırpmamanız daha iyi olur, yüzeyinde kabarcıklar oluşmasını istemezsiniz. Karıştırmak için bir çırpma teli kullanın.
Mayalanmış pişmiş sütü oda sıcaklığına gelene kadar ısıtın, içine dökün. Daha sonra soda ve elenmiş unu ekleyin. Unu azar azar, porsiyonlar halinde ekleyin ve her eklemeden sonra topak kalmayacak şekilde karıştırın.
Malzemelerin olduğu kabın içine kaynar suyu ince bir akışta dökün ve sürekli karıştırın , hamur muhallebi kıvamında olmalı. Yağı ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın ve 15 dakika kadar dinlendirin.
Hafif yağlanmış kızgın tavada kızartın.