Satın alınan tavuğu pişirirken hormondan ve antibiyotiklerden arındırmanın 3 yolu

Satın alınan tavuğu pişirirken hormondan ve antibiyotiklerden  arındırmanın 3 yolu
Çiftlikte yetiştirilen kümes hayvanlarına bugün çok az kişi ulaşabiliyor. Herkesin satın almasına yetecek miktarda üretilmiyor. Ayrıca ürünün maliyeti bazen engel olabiliyor. Bizler de markette satılan hormonla ve antibiyotiklerle büyütülen tavukalara yöneliyoruz. Bu durumda ne yapmalı?




Yalnızca çiftlikte üretilen tavukları mı yiyorsunuz yoksa mağazadan satın alınan normal tavukları mı satın alıyorsunuz? Kuşu kimin yetiştirdiğini umursamıyorsanız sağlığınızı tehlikeye atma riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Büyük üreticilerin tavuk yetiştirme maliyetini düşürmeye çalıştıkları uzun zamandır biliniyor. Daha hızlı kilo almasına yardımcı olmak için sadece normal yiyeceklerle beslenmez. Kuş, ana yemeğin yanı sıra hormonlarla da beslenir. Ve eğer hastaysa ucuz antibiyotikler kullanılır. Tavuğu bu şekilde pişirirseniz, ona verdiğiniz her şeyi kullanırsınız. Kimyasal bileşikler ve hormonlar ette depolanır ve daha sonra insan vücudunda etki gösterir.

tavuk-haslama1.jpg

Tavuğu tüm zararlı maddelerden arındıracak şekilde pişirin! Eti daha az tehlikeli hale getirmenize yardımcı olacak bazı ipuçlarını sizin için bir araya getirdik.

Tavuğu temizlemenin ilk yolu
Mağazadan satın alınan kümes hayvanlarını pişirmeyi tercih ediyorsanız pişme suyunu değiştirmelisiniz. Pişirme işlemi sırasında etteki toksinlerin çoğu suya karışır. Bu suyu yerseniz kesinlikle kendiniz için daha iyi hale getiremezsiniz.
Ayrıca pişirirken suyunu boşaltmanız gerekir. İlk seferde kaynamasını bekleyn ve suyunu dökün , ardından tavuğun üzerine temiz suyu ekleyin. Bu zararlı maddelerin çoğundan kurtulacaktır.

Tavuğu temizlemenin ikinci yolu

Kümes hayvanlarını fırında pişirmeyi seviyorsanız bu yöntem uygundur. Agresif bileşiklerden kurtulmak için tüm iç organları dikkatlice çıkarın.
Tavuğun içi çıkarılmış olsa bile iyice durulayın. Toksinlerin çoğu iç kısımda birikir. Ayrıca deriden de kurtulun - aynı zamanda çok fazla toksin içerir.

Tavuğu temizlemenin üçüncü yolu
Bu yöntemi kullanarak sadece kimyasallardan kurtulmakla kalmayacak, aynı zamanda eti marine edeceksiniz. Solüsyonu hazırlamak için bir litre su ve 3-4 yemek kaşığı tuz alın. Oraya birkaç yemek kaşığı limon suyu ekleyin.

Malzemeleri karıştırın ve tavuğu çözeltinin içine yerleştirin. Birkaç saat marine edin. Daha sonra sıvıyı boşaltın ve yeni ürünle yeniden doldurun. Bu tarifi beğenmezseniz tavuğu normal maden suyu kullanarak temizleyebilirsiniz.

Pişirmeden önce tavuğu iyice temizlemek için zaman ayırın. Bunu yapmazsanız ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalırsınız. Etteki hormonlar doğal hormonal seviyeleri bozabilir ve antibiyotikler faydalı mikroflorayı yok eder.