Sağlık Bombası, "Anadolu'nun Muzu" Olarak Biliniyor! Yemeğini Yediğinizde Vücudu Yeniden Baştan Sona Sıfırlıyor

Sağlık Bombası, "Anadolu'nun Muzu" Olarak Biliniyor! Yemeğini Yediğinizde Vücudu Yeniden Baştan Sona Sıfırlıyor
Elazığ'ın Doğu'sunda yetişen sağlık deposu ışkın, lifli yapısıyla sindirimi düzenler, antioksidanlarıyla hücreleri korur. Işkın yemeği tarifi ise sağlıklı ve lezzetli bir seçenektir.

Elazığ ve çevresinde yetişen ve "Doğu’nun muzu" olarak adlandırılan **ışkın**, sağlık açısından oldukça önemli bir meyve olarak biliniyor. Işkın, içeriğinde yüksek lif oranıyla sindirim sistemine destek olurken, kan şekerinin dengelemesine yardımcı oluyor. Ayrıca antioksidanlar açısından zengin olmasıyla hücreleri koruyarak pek çok hastalığın riskini azaltıyor. Potasyum bakımından zengin olması ise kalp sağlığına katkı sağlıyor.

IŞKIN TARİFİ: SAĞLIK DOLU BİR LEZZET!

maxresdefault.jpg

Malzemeler:

- 4-5 kök ışkın
- 1 adet soğan
- Biraz sıvıyağ
- 2 adet yumurta
- Bir tutam tuz

Hazırlık:

1. Soğanı yıkayıp küp küp doğrayarak sıvıyağda kavurun.
2. 4-5 kök ışkını doğrayıp kavrulan soğanın içine ekleyin. Bir miktar tuz ekleyerek kavurmaya devam edin.
3. Işkınlar aşırı derecede kavrulmadan üzerine yumurtaları kırın, kısa süre pişirin ve servis edin.

*Bu sağlık dolu tarif, Prof. Dr. Canan Karatay tarafından önerilmiş olup, hem lezzetli hem de besleyici bir seçenektir.*