Restaurantların gizli tarifi ortaya çıktı: Tane tane bir pilavın püf noktaları neler? Pirinç pilavı nasıl daha lezzetli olur?
Yemeklerin daha lezzetli ve özel tariflerini keşfetmek istiyorsanız aşçılardan yardım almalısınız. Vereceğimiz pirinç pilavı tarifi de restaurantlarda kullanılan yöntemlere dayanıyor. Pilavı pişirirken dikkat etmeniz gereken bazı tüyoları da sizler için derledik. Akşam yemeğinde pilav yapacaklar bu tüyoları mutlaka okumalı.
Lapalaşmayan ve taptaze parlayan bir pirinç pilavı için nelere dikkat etmeli? İşte pilav yaparken uyulması gerekenler ve bembeyaz bir pirinç pilavı tarifi...
Pilav nasıl daha lezzetli olur?
Pilav pişirirken tereyağı kullanabilirsiniz. Ayrıca haşlanmış et ya da tavuk suyu kullanmak da pilavınızın lezzetini arttıracaktır. Hazır tatlandırıcıların sağlıksız olması ve kilo aldırması nedeniyle bunlardan uzak durmanızı tavsiye ederiz.
Pilav tarifi...
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı (Yarım kaşık tereyağı ve yarım kaşık sıvıyağ da koyabilirsiniz)
- Tuz
İlk olarak pirinçleri iyice yıkayın. Pilavın nişastadan arınması için suda bekletme de yapabilirsiniz. Tertemiz olan pirinçlerin suyunu süzün.
Bir yemek kaşığı tereyağını, pirinci yapacağınız tavada eritin.
Daha sonra suyunu süzdüğünüz pirinçleri tencereye alın ve yağla pirinci iyice kavurun.
Pirinçlerin üzerine suyu ekleyin.
Bir kaşık yardımıyla pirinçleri tencereye dağıtın. Çok fazla karıştırmayın.
Ardından tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
Ocağın altını kapattıktan sonra 10 dakika kadar demlenmesi için bekleyin.
Pirinç pilavının püf noktaları nelerdir?
Pilav yapacağınız pilavın cinsi önemli. Mümkünse baldo pirinç tercih etmelisiniz.
Pilavı yapmaya başlamadan önce pirinçler mutlaka bol suyla yıkayın ve nişastasından arındırın. Yıkama suyu berraklaşınca pilavı yapmaya başlamalısınız.
Pirinçleri tereyağı ile kavurmalısınız. İsterseniz yarısını tereyağı ve yarısını sıvıyağı ile karıştırabilirsiniz. Ayrıca pişmesine yakın da bir yemek kaşığı sıvıyağı gezdirirseniz daha parlak bir pilav elde edersiniz.
Pirinçler tel tel dökülene kadar kavurulmalı. Yaklaşık 4-5 dakika kavurmalısınız. En önemli adımın bu kavurma olduğunu söyleyebiliriz.
İmkanınız varsa tavuk suyu kullanın. Daha kıvamlı bir pilav elde edersiniz.
Pirincin cinsine göre suyunu çekme süresi değişir. Ancak yaklaşık 15 dakikada pilav suyunu çekiyor.
1 bardak pirinç için 1,5 su bardağı su yeterli. Yani yarım bardak su fazla konmalı. Malzemeleri aynı oranda arttırıp azaltabilirsiniz.
Pilav piştikten sonra üzerini temiz bir bez ile ya da havlu peçete ile örtün, kapağını kapatın ve en az 10 dakika dinlendirin.
Pilavı servis etmeden önce mutlaka güzelce karıştırın.