Psikolog ve psikiyatrların araştırmalarına dayanan ilginç psikolojik gerçekler...Araştırmalara göre 11 ilginç psikolojik gerçek

Psikolog ve psikiyatrların araştırmalarına dayanan ilginç psikolojik gerçekler...Araştırmalara göre 11 ilginç psikolojik gerçek
Özellikle internet kullanımı arttıktan sonra günlük yaşamımızda bilgiye ulaşmak oldukça kolaylaştı.Önemli olan merak etmemiz...Bu bilgilerin elbette doğruluğundan emin olamadıklarımız var.Bizim vereceğimiz psikolojik gerçekler uzman onayı almış bilgiler...

Uzmanlarca kabul görmüş 11 psikolojik gerçek:
1. İnternet keşfedilip kullanımı arttıktan sonra kendilerini dindar olarak tanımlayan insanların sayısı azaldı.

2. Bazı insanların diğerlerine göre daha duygusal olmalarının sebebi, beyinlerinde diğer insanlara göre daha fazla kimyasal üretilmesi.

3. İnsanlar açlığa dayanabildikleri kadar uykusuzluğa dayanamamaktadırlar.

4. Erkekler çoğunlukla açık tenli, büyük parlak gözleri olan, parlak saçlara sahip ve gül rengi dudakları olan kadınları daha çekici bulmaktadır. Bunun sebebi erkeklere göre bu özelliklerin sağlıklı ve üreme için ideal partner olan kadınların özellikleri olmasıdır.

5. Kırmızı cinsel çekiciliği artıran bir renk olduğu gibi insanların korkmasına da sebep olan agresif bir renktir.

6.Zekanın sadece bir kısmı genetiktir.

7. Sıkıntı, endişe, stres gibi duygular yaşadığınızda midenizin bu durumdan etkilendiğini düşünüyorsanız bunun sebebi beyniniz ve mideniz arasındaki daimi bağlantıdan kaynaklanıyordur.

8.Siz esnedikten sonra etrafınızda esneyen başka biri daha varsa o kişi ya sizi izliyordur ya da sizden etkileniyordur.

9.Uyku durumuna çok hızlı geçtiğiniz zaman beyniniz öldüğünüzü farz eder ve bu durumda rüyanızda düşme hissi yaşarsınız. Bu his aslında beyninizin kendine AED (Otomatik harici defibrilatör cihazı) vermesidir.

10. Aile üyelerinin kokuları birbirine benzediği için normalde insanlar aile üyelerini çekici bulmamaktadır. Bu doğanın genetik mutasyonu engelleme yöntemidir.

11. Plasebo etkisi, kisi aldığı ilacın plasebo olduğunu bildiği durumda bile etkili olabilmektedir.
Kaynak: psychtronics.com