Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan deprem yaratan Köfteci Yusuf paylaşımı
Köfteci Yusuf'un köfte ve dönerlerinde domuz eti tespit edilmesiyle gündeme oturan skandal, farklı uzmanlardan ilginç yorumlar almaya devam ediyor.
Son günlerin en çok konuşulan konularından biri olan Köfteci Yusuf'un domuz eti skandalı, uzmanların farklı perspektiflerden değerlendirmesine sahne oluyor. Özellikle ekonomist ve jeofizik mühendislerinin olayla ilgili ortaya attığı iddialar, kamuoyunda büyük yankı uyandırıyor.
"Milyonlarca dolarlık şirket neden böyle bir risk alsın?" sorusu, Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş tarafından gündeme getirildi. Demirtaş, bu kadar büyük bir şirketin böylesine küçük bir oranla ürünlerine domuz eti karıştırmasının mantıksız olduğunu belirterek, işin arkasında farklı bir oyun olabileceğini öne sürdü.
Türkiye'nin önde gelen deprem uzmanlarından biri olan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise skandala farklı bir açıdan yaklaştı.
Ercan, ABD merkezli fast food zincirlerinin Köfteci Yusuf'a iftira atıyor olabileceğini iddia etti. Yerli ve milli bir marka olan Köfteci Yusuf'un büyümesine göz yuman rakiplerinin, bu şekilde bir karalama kampanyası başlatmış olabileceğini öne sürdü.
Ahmet Ercan sosyal medya mesajında, "İnadına Köfteci Yusuf’ta köfteye devam" ifadesini kullandı.
Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş ise domuz eti iddialarını reddederek, şirketin kumpasa kurulduğunu belirtti. Akkaş, ürünlerinde asla domuz eti kullanmadıklarını vurguladı.
Kaynak:Haber Merkezi