Pek çok evde çorba yeniden ısıtılır. Peki bu doğru mu?

Pek çok evde  çorba  yeniden ısıtılır. Peki bu doğru mu?
Besin açısından zengin olan çorba, mide duvarlarını ısıtır ve mide suyunun salgılanmasını uyarır. Bu sayede sindirim sisteminizi daha yüksek kalorili ikinci yemeğe güvenle hazırlayabilirsiniz. Ancak çorbanın ısıtılmasıyla ilgili akıllara takılan sorular var:

ÇORBA TEKRAR ISITILABİLİR Mİ?

BBC Good Food internet sitesinden uzmanlar, buzdolabında saklanan çorba dahil yemekten kalanların iki gün içinde tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Lezzeti ve gıda güvenliğini korumak için çorbanın ocakta veya mikrodalgada ne kadar ısıtılacağını bilmek de önemlidir; kaynatmak değil, yemek ısındığında durdurmak önemlidir. İdeal sıcaklık 70°C'dir. Mikrodalga yiyecekleri eşit şekilde ısıtmaz, bu nedenle ısıttıktan sonra çorbayı karıştırmanız gerekir.

orba-mercimek.jpg

Ayrıca uzmanlar şu soruyu da yanıtladı: Çorbayı hazırlandığı kapta tekrar ısıtmak mümkün mü? Cevap hayır, bu kabı çıkarmak, çorbayı porsiyonlar halinde daha küçük bir kaba (örneğin bir tencereye) döküp ısıtmak daha iyidir. Bu kural, yiyecekleri ne kadar sık ​​ısıtıp soğutursanız, içinde zararlı bakterilerin oluşması nedeniyle o kadar çabuk bozulacağı gerçeğiyle ilgilidir.

Çorbayı daha hızlı soğutmanız gerekiyorsa basit bir hayat tüyosunu hatırlayın : Yemeği karıştırırsanız sıcaklık daha aktif bir şekilde düşecektir. En kötü seçenek çorbayı gece boyunca doğrudan mutfakta soğumaya bırakmaktır. Bu durumda bazı patojenik bakterilerin oluşumu kaçınılmazdır, bu nedenle yemeğin soğumasını bekleyip buzdolabına koymak daha iyidir.

ÇORBANIN FAYDALI ÖZELLİKLERİ

orba.webp

Et suyunda pişirilen sebze çorbası en sağlıklısıdır. Örneğin lahana çorbası, balık çorbası veya vejetaryen püresi çorbaları. Hafif tavuk suyu öksürükleri ve diğer soğuk algınlığı semptomlarını hafifletebilir.

Çorbayı yaparken taze ve mevsim sebzelerini kullanmalısınız. Mümkün olduğunca az sayıda faydalı vitaminin kaybolmasını sağlamak için doğranmış sebzeleri hızla kaynar suya koymalısınız. Bundan sonra çorba kapalı bir kapak altında pişirilmelidir, böylece faydalı maddelerin bir kısmını taşıyan yoğuşma kapaktan tekrar tencereye akar.

Çorbanızı vitamin açısından zengin kılmak için, içine daha fazla farklı sebze ekleyin ve çorbayı çok uzun süre pişirmeyin (optimal olarak 15 dakikadan fazla değil). Pişirme hızına bağlı olarak sebzeleri birer birer ekleyin; önce patates ve havuç, ardından kabak ve brokoli. Çorbayı kısık ateşte kaynatın, fazla pişirmeyin. Servis yapmadan hemen önce çorbaya sebzeleri ekleyin, zaten tabakta, o zaman tüm vitaminler içinde korunacaktır.

Önemli: Makale dengeli beslenmenin ve bir uzmana danışmanın yerini almaz!

Kaynak:halktv.com.tr