Ne Süt Ne De Şekere Gerek Kalıyor! Kahveyi Yumuşatmak İçin Çay Kaşığının Ucuyla Bile Ekleseniz Yetiyor

Ne Süt Ne De Şekere Gerek Kalıyor! Kahveyi Yumuşatmak İçin Çay Kaşığının Ucuyla Bile Ekleseniz Yetiyor
Kahveyi çok seviyor fakat acı tadını gidermek için genellikle şekere, tatlandırıcılara veya süte ihtiyaç duyuyorsanız ekstra kalori alıyorsunuz demektir. Sade kahvedeki acı tadı gidermek için mutfağınızda zaten bulunan bir baharatı da kullanabilirsiniz.

Kahvenin içine eklendiğinde veya yanında yendiğinde tadını yumuşatan ilaveler var. Türk kültüründe lokum bunun en bariz örneklerinden biri...

Yanında çikolata yemek, farklı ülkelerde kahveye eklenen şuruplar, lezzet artırıcılar, krem şantiler kahveyi muhteşem bir noktaya taşısa da sağlığa zararlı ve kahvenin kalorisini kat kat artırıyor.

coffee-4159024-1280.jpg

En sevilen ve en çok tercih edilen malzemeler ise süt ve şeker. Malzemeler ne kadar farklı olursa olsun sonuçta hepsinin amacı aynı: Kahvenin acı tadını yumuşatmak.

Bazıları yulaf sütü, Hindistan cevizi sütü gibi ilaveleri lezzetli ve sağlıklı bulabilir fakat bu sefer ki önerimiz çok daha başka: Çözüm tarçın! Bu baharat, kahvedeki acı tadı maskeler. Bu numara filtre kahvede en iyi sonucu verir çünkü doğrudan toza yaklaşık iki tutam tarçın ekleyip üzerine sıcak su dökebilirsiniz.

Türk kahvesinin içine çay kaşığının ucuyla ekleyebilirsiniz.

coffee-1900194-1280.jpg

TARÇINLI KAHVENİN FAYDALARI

Tarçın yalnızca şekere göre daha sağlıklı bir alternatif olmakla kalmaz, aynı zamanda antiinflamatuar etkiye sahiptir, sindirimi uyarır ve hatta sizi iyi bir ruh haline soktuğu bile söylenir. Bu yüzden tarçınlı kahve içmek kesinlikle denemeye değer!

Tarçın çeşitli antioksidanlar içerir ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Tarçının kan şekeri seviyesini düşürebileceğine, insülin duyarlılığını artırabileceğine, kardiyovasküler sistemi koruyabileceğine ve beyin fonksiyonlarını iyileştirebileceğine inanılıyor.