Ne Buğday Ne Kepek: En Sağlıklı Ekmek Bakın Neymiş

Ne Buğday Ne Kepek: En Sağlıklı Ekmek Bakın Neymiş
Zayıflamak isteyen insanlara ilk tavsiye olarak ekmek yemeyi bırakmaları söylenir. Ancak bu durum o kadar kolay değil. Ekmeği tamamen kesemeyen insanlar, sağlıklı ekmek türlerine yöneliyor. Peki gerçekten de en sağlıklı ekmekler buğday ve kepek ekmekleri mi? Uzmanlara göre bu sorunun yanıtı hayır.

İnsanlar, ekmek yapmayı öğrenmeleriyle tarihte kırılma noktası oluşturdu.

Aradan geçen on binlerce yılda ekmek hala en değerli besin olarak varlığını korumaya devam ediyor. Doyurucu ve kolaylıkla erişilebilir olması nedeniyle sofraların vazgeçilmezi haline gelen ekmek, sağlığımız içinse oldukça tehlikeli.

ekmek7.jpgDÜNYANIN EN SAĞLIKLI EKMEK TÜRÜ SEÇİLDİ

Kilo vermek isteyen insanlar için diyet listelerinin ilk sırasına "Ekmeği kes" talimatı bırakılırken, bu davranışı hakkıyla yerine getirmek oldukça zor. Çünkü ekmek, hem lezzeti hem de birçok besinle bir arada tüketilebiliyor olması nedeniyle milyarlarca insanın favori yiyeceği. Ancak ekmeği tamamen bırakmamak, bazı durumlarda faydalı olabiliyor.

Diyetisyenler, içerdikleri besin değerleri ve lif oranları nedeniyle beyaz ekmeğin dışında buğday ve kepek ekmeği yemeyi tavsiye ediyor. Ancak Türkiye'de nispeten daha az tüketilen çavdar ekmeği, yapılan araştırmalara göre dünyanın en sağlıklı ekmeği seçildi.

ekmek8.webpÇAVDAR EKMEĞİNİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Tahıllar içindeki en koyu renkli, en çok çözünür diyet lif içeren ve doyurucu olan çavdar, bağırsak çalışmasını artırıyor ve kolesterol seviyesini düşürüyor. Faydaları saymakla bitmeyen mucizevi besin, ekmekler arasında en düşük glisemik indekse sahip.

Tüketenler üzerinde saatlerce tokluk hissi yaratması nedeniyle farklı besinlere ihtiyaç duyulmasını ve kilo almayı da engelleyen çavdar ekmeği, insülin direnci ve diyabet riskini azaltıyor.