Makarna Sosu Tarifleri! Bu tariflerle düşman çatlatacaksınız! En Kolay 4 makarna sosu tarifi
Hem pratikliği hem de lezzetiyle sofraların vazgeçilmez lezzeti olan makarnalara yapması birbirinden kolay soslarla daha eşsiz bir lezzet katın. Sizler için derlediğimiz birbirinden lezzetli 4 kolay makarna sosu tarifi:
Alfredo Sosu
Makarnanıza unutulmaz bir lezzet katacak alfredo sosu için malzemeler;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı haşladığınız makarnanın suyu
- Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 200 gram krema
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Alfredo Sosu Yapılışı
3 yemek kaşığı tereyağını sos yapmak için kullandığınız tavasına ekleyin. Tereyağınız eridikten sonra yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peynirini, kremayı ve makarna suyunu ekleyin. Sosu karıştırın ve son olarak üzerine tuz ve karabiberi ekleyin. Malzemeleri bir süre daha karıştırmaya devam edin. Sosunuz kıvam alınca ocağın altını kapatarak sosunuzu makarnanıza ilave edebilirsiniz.
Pesto Sosu
- 2 demet fesleğen
- 3 diş sarımsak
- 100 gr çam fıstığı
- 2 su bardağı sıvı yağ yada zeytinyağı
- Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Pesto Sos Yapılışı
Pesto sosuna ilk olarak çam fıstıklarını yağsız tavada 3 dakika kavurarak başlamalısınız. Kavurduğunuz çam fıstıklarını bir kenara alarak yaprakları ayıklanıp yıkanan fesleğenleri kuruladıktan sonra ince ince kıyın. Tuz ve sarımsağı havanda dövün ve bir kenera alın. Daha sonra kavrulmuş fıstığı, fesleğeni ve dövülmüş sarımsağı blender yardımıyla püre galine getirin. rendelenmiş parmesan ve zeytinyağını da karışıma ekleyerek kıvam almasını sağlayın. Peto sosunuz hazır.
Mac and Cheese Sosu
Özellikle peynir severlerin ilk tercihi olan mac and cheese sosu için malzemeler;
- 2 yemek kaşığı terayğı
- 200 gr krema
- 150 gr cheddar peyniri
- 100 gr labne
- 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 2 çay kaşığı karabiber
Mac and Cheese Sosu Yapılışı
Geniş bir tencereye 2 yemek kaşığı. tereyağını ekleyin. Eriyen tereyağının üzerine 2 yemek kaşığı karabiber ekleyin ve kavurun. Hemen ardından 200 gr kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Kremayla harmanlandıktan sonra sırasıyla labne peyniri, cheddar peyniri ve parmesan peynirini ekleyin. Tüm malzemeleri bir süre karıştırın. ve sonrasında makarnanıza ekleyerek pişirin. Soğumadan yemenizi tavsiye ederiz.
Bolonez Sosu
En çok tercih edilen bolonez sosu tarifi için malzemeler;
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet kereviz
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 700 gr kıyma
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 yemek kaşığı salça
- Makarna suyu (varsa et suyu da kullanabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Bolonez Sosu Yapılışı
Geniş bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve kızıncaya kadar bekleyin. Ardından havucu küp küp doğrayın ve bir kenera alın. Soğanı ince bir şekilde doğrayıp havucun yanın alın ve son olarak da kerevizi doğrayıp hepsini tencereye aktarın. Malzemeler yumuşadıktan sonra üzerine 2 diş sarımsak ve kıymayı ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika kısık ateşte pişirin. Sos harmanlandıktan sonra 1 yemek kaşığı salça ve 1 su bardağı domates püresini ilave edin. Malzemeleri iyice karıştırıp üzerine varsa et suyu yoksa da makarna suyunu ekleyin. Son olarak da tuz ve karabiberi ekleyip sosunuzu karıştırın. Bolonez sosunuz hazır afiyet olsun.