Kızartma yaparken sıçramalar nasıl önlenir? Tavaya yalnızca tek bir şey koyun

Kızartma yaparken sıçramalar nasıl önlenir? Tavaya yalnızca tek bir şey koyun
Kızarttığımız ürünlerin çoğu, sürekli olarak ocağa, duvarlara ve zemine sıçrayan ve çıkarılması zor yağlı lekeler bırakan yağ içindedir. Sıcak ürün cilde temas ettiğinde yanıklara neden olabilir. Kızartma sırasında sıçramaları önlemek mümkün mü?

Yağ sıçraması sorunu oldukça yaygındır çünkü sıklıkla kızartma gerektiren yemekler hazırlıyoruz. Bugün, su sıçramalarını önlemek için özel olarak tasarlanmış birçok farklı alet bulabilirsiniz.

patates-kizartma.webp

Örneğin yağ lekelerinin sobaya, duvarlara ve cilde sıçramaması için uzmanlar özel kapaklar satın almanızı tavsiye ediyor.

kizartma-kapagi-001.webp

Bu tür kapakların en büyük avantajı, sıradan kapaklardan farklı olarak buhar ve havanın geçmesine izin vermeleridir ki bu, çeşitli yemekleri pişirirken oldukça önemlidir. Tavayı böyle bir elekle kapatarak sıçramayı önleyebilirsiniz.

Ya kapak yoksa? Bir çıkış yolu var. Tava yüzeyi çok ısındığında yağ çok fazla sıçramaya başlar ve bundan önce tavada su damlaları oluşur. Bunu önlemek için pişirmeden önce az miktarda tuz döküp karıştırmayı deneyin. Yağın sıçramayacağı ince bir koruyucu tabaka oluşturacaktır.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi