Kimler hurma yememeli?
Yayınlanma:
Hurma bir antioksidan kaynağıdır; beta-karoten (A vitamininin "öncüsü" olarak kabul edilir) hurmalarda havuç, biber veya balkabağından daha fazla miktarda bulunur. A vitamini özellikle vücut hücrelerinin yenilenmesi için önemlidir.
Bilim insanlarının araştırmalarına göre C ve B grubu vitaminleri içeren hurmanın, vücuttaki fazla sıvının atılmasına yardımcı olan kalsiyum ve bir diğer önemli eser element olan magnezyumun da bulunduğunu bildirdi. Hurma kalp kasının çalışmasını düzenler, sinir sisteminin çalışmasına olumlu etki yapar ve diğer önemli maddelerin asimilasyonunu kolaylaştırır.
Hurma aynı zamanda anemi ve bağırsak koliklerinde de faydalıdır.
İdrar söktürücü özelliği olduğundan mide-bağırsak ve böbrek hastalıklarında hurma tüketilmesi önerilmez.