Kahvaltıda bu üç yiyeceği asla yemeyin!

Kahvaltıda bu üç yiyeceği asla yemeyin!
Kahvaltıda yenmemesi gereken yiyecekleri açıklayan uzman, ideal kahvaltının da tarifini verdi.

Kahvaltı, beslenme uzmanlarının atlanmasını önermediği günün ilk öğünüdür. Önde gelen bağırsak sağlığı uzmanı Chris Dubberley, insanları sabah tatlısı alışkanlığından vazgeçmeye çağırıyor.

Sabahları Hangi Yiyeceklerden Uzak Durmalıyız?

Uzman, görünüşte zararsız seçimlerin bağırsak sağlığınıza ve genel refahınıza zarar verebileceğinden portakal suyu, şekerli tahıllar ve unlu mamulleri unutmanızı tavsiye ediyor.

Chris, "Portakal suyu gibi tatlı kahvaltı yiyecekleri, bağırsak sağlığı ve genel refah üzerindeki etkileri nedeniyle diyetimizden çıkarılmalıdır. Bu içeceklerdeki yüksek şeker içeriği, dengesiz kan şekeri seviyelerine yol açarak sindirim sistemimizin hassas dengesini bozabilir," dedi.

Kahvaltının tatlı, unlu mamuller, tahıl gevrekleri veya meyve suları içermesi gerektiği fikri yanıltıcı ve potansiyel olarak zararlıdır. Beslenme uzmanı, "Bu ilkeler beslenme bilimi tarafından değil, pazarlama kampanyaları tarafından desteklenmektedir. Kahvaltı anlayışımızı değiştirmenin ve bağırsak fonksiyonunu destekleyen seçeneklere öncelik vermenin zamanı geldi," diye ekledi.

En İyi Kahvaltı Nedir?

Bol miktarda protein içeren lezzetli bir kahvaltı, tok hissetmek ve bağırsak fonksiyonunun optimal düzeyde kalmasını sağlamak için harika bir seçenek olabilir. Sabah öğünlerimize yüksek proteinli gıdalar eklemek, bizi daha uzun süre tok tutar ve vücudumuzun sağlığı için gerekli besinleri sağlar.

Tatlı kahvaltıların enerji verdiğine dair bir yanlış kanı var. Aslında, şeker seviyesindeki bir yükselişin ardından gelen bir çöküş, kendimizi yorgun ve cansız hissetmemize neden olabilir.

Kaynak:Halk TV Dış Haberler Servisi