İşte tarçının EN faydalı baharatlardan biri olmasının nedeni
Toz haline getirilebilen veya ekstrakt olarak kullanılabilen tarçın çubukları adı verilen rulolar halinde yuvarlanıncaya kadar kurutulur. Tarçın, aromasından ve faydalarından çoğundan sorumlu olan bileşik olan sinnamaldehit içerir.
Tarçın Çayının Faydaları:
Kilo kaybı için
Birçok kişi günlük beslenmesinde yüksek yağlı gıdalara yer verir ve tarçın çayı tüketmek olumsuz etkilerin azaltılmasına yardımcı olabilir.
Kan şekeri seviyelerini düşürmek için
Tarçın çayının kan şekeri seviyesini düşürdüğü bilinen özelliklere sahiptir. Yemekten sonra kan dolaşımına giren glikoz (basit şeker) miktarının azaltılmasına yardımcı olabilir. Ayrıca sindirim sistemindeki karbonhidratların parçalanmasına da yardımcı olabilir. İnsülini (kan şekeri seviyesini düşüren hormon) taklit ederek hücreler üzerinde etki gösterebilir.
Soğuk algınlığı semptomları, öksürük ve boğaz ağrısı için
Tarçın çayı, vücudun bağışıklığını güçlendirmeye yardımcı olabilecek antioksidan polifenoller ve proantosiyanidinler açısından zengin olduğu için soğuk algınlığı, öksürük ve boğaz ağrısı semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.
Uykuya yardımcı olmak için
Yatmadan önce tarçın çayı veya tarçınlı süt tüketmek, kasları gevşettiği ve vücuttaki gerginliği giderdiği için uykunun iyileştirilmesine yardımcı olabilir, bu da kişinin kısa sürede uykuya dalmasını sağlar.
Bağışıklığı arttırmak için
Tarçın antioksidanlarla dolu olduğu için serbest radikal hasarını (vücuttaki diğer sağlıklı moleküllere ve hücrelere zarar veren dengesiz moleküller) önleyerek bağışıklığı güçlendirebilir .
Kalp sağlığı için
Tarçın çayı HDL (iyi) kolesterol düzeylerini artırmaya, kan basıncını, trigliserit düzeylerini ve LDL (kötü) kolesterol düzeylerini düşürmeye yardımcı olabilir.
Ağız kokusunu azaltmak ve diş çürümelerini önlemek
Tarçın, ağız kokusunu azaltmaya ve diş çürümesini önlemeye yardımcı olabilecek antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahip olan sinamik formaldehit bileşiğini içerir.
Cilt sağlığına iyi gelir
Tarçın, kollajen (bir protein) oluşumunu teşvik etmeye, cildin nemlenmesini ve cilt elastikiyetini artırmaya yardımcı olabilir ve ayrıca yaşlanma belirtilerini de azaltabilir. Tarçın, kusursuz bir cilt için sivilceye neden olan bakterilerle savaşmaya yardımcı olabilecek özelliklere sahiptir.
Bu bitkisel tarçın çayını hazırlamanın iki yolu vardır:
içindekiler:
1 su bardağı sıcak su
2 çubuk tarçın (½ çay kaşığı tarçın tozu)
1 çay kaşığı bal
½ çay kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)
Yöntem 1: Tarçın çubukları kullanma
Isıtmak için bir tencereye bir bardak su ve tarçın çubuklarını ekleyin. Kaynamaya bırakın ve suyun rengi değişene kadar 5 ila 6 dakika pişirin. Isıyı kapatın ve kapağı kapalı olarak 5 dakika bekletin. Daha sonra bunu bir bardağa süzün, bal ve limon suyunu ekleyin, iyice karıştırın ve yemeye hazır hale getirin.
Yöntem 2: Tarçın tozu kullanma
Bir bardağa tarçın tozunu ekleyin ve ardından ¼ bardak sıcak suyu döküp iyice karıştırın. Daha sonra iyice karıştıktan sonra kalan sıcak suyu ekleyip iyice karıştırın. Bu tarçınlı suyu oda sıcaklığına gelinceye kadar yaklaşık yarım saat kadar soğumaya bırakın. Daha sonra bal ve limon suyunu ekleyip iyice karıştırın ve yemeye hazır hale getirin.