İlaçların son kullanma tarihleri dolduğunda eski ilaçları ne yapmalıyız:

İlaçların son kullanma tarihleri dolduğunda eski ilaçları ne yapmalıyız:
Çoğu hap şişesinin son kullanma tarihi veya son kullanma tarihi, onları aldıktan sonra yaklaşık bir yıldır. Bu durum genel olarak geçerli değildir, özellikle de tüm reçeteli ilaçlar için.

“Aldığınız süte benziyor; muhtemelen son kullanma tarihi biraz geçmiştir," dedi toksikolog, acil tıp doktoru. “Süresinin dolduğu günle ilgili sihirli bir şey yok. Ancak bunun orada daha uzun süre kalmasına izin vermek istemezsiniz" dedi.
İlacın ambalajın üzerindeki tarihe kadar kullanım ömrünün geçmiş olup olmadığı, nasıl saklandığıyla büyük ölçüde ilgilidir.

Ecza Dolabınızı Temizlemek
Mevsimler değiştikçe son kullanma tarihi geçmiş ilaçları atmanız gerekebilir. İşte bunu güvenli bir şekilde nasıl yapacağınıza dair bazı ipuçları.
Ancak kendinizi ilacın kesinlikle işe yaraması gereken bir durumda bulursanız - örneğin enfeksiyonunuz varsa ve antibiyotiğe ihtiyacınız varsa veya birisinin EpiPen'e ihtiyacı varsa - o zaman riske atmamalısınız.
Hastalar, daha önceki bir enfeksiyondan dolayı evde bir antibiyotik bulunduğunu ve mevcut rahatsızlıkları için onu almaya karar verdiklerini söyleyecektir.
İşte bu yüzden bir sorun var: Uzman, size bir antibiyotik reçete edildiğinde, enfeksiyondan tamamen kurtulduğunuzdan ve dirençten kaçındığınızdan emin olmak için onu bitirmeniz gerektiğini söyledi. Farklı enfeksiyonlar için kullanılan farklı antibiyotikler de vardır; Daha önce idrar yolu enfeksiyonu için aldığınız reçete, sinüs enfeksiyonu için alacağınız reçeteyle aynı değildir. Son olarak, eski antibiyotiğin son kullanma tarihi çoktan geçmiş olabilir ve bu da onu çok daha az etkili hale getirebilir.

Eski İlaçlarımla Ne Yapacağım?
Pek çok ilaç için şişeyi çöpe atmak en iyi hareket tarzı değildir. Eski reçeteleri atmanın en iyi yolu ülke çapında sunulan geri alma programlarından yararlanmaktır.
Bu işinize yaramazsa başka bir çözümü var...
İlaçların çoğunu çöpe atmadan önce kullanılmış kedi kumu çöpüne veya kahve telvesine koyabilirsiniz ,böylece insanlar bunları almaya teşvik edilmez.Onları tamamen kullanılmaz hale getirmelisiniz.
Ne yaparsanız yapın, ilaçları tuvalete atmayın. Araştırmalar, bunun yapılmasının su kaynağında artan ilaç konsantrasyonuna yol açtığını ve suda yaşayan yaban hayatına zarar verdiğini göstermiştir .