Hintliler Sabah Akşam Bu Çayı İçiyor: Kemikleri ve Sinirleri Çelik Gibi Güçlendiriyor

Hintliler Sabah Akşam Bu Çayı İçiyor: Kemikleri ve Sinirleri Çelik Gibi Güçlendiriyor
Masala çayı, Hindistan'ın en sevilen içeceklerinden biridir. 5000 yıllık bir geçmişe sahip olan bu lezzetli ve şifalı çay, süt ve çeşitli baharatların karışımından elde edilir.

Masala çayının kökeni Hindistan ve Güneydoğu Asya'ya kadar uzanır. Bu bölgelerde yüzyıllardır tüketilen masala çayın 5000 yıl öncesine dayanan bir geçmişi var. O dönemlerde, yenilebilir her türlü ot ve baharat demlenerek tüketilirdi. Ancak, o zamanlar kaynatılmış baharatlara süt ve çay yaprakları eklenmiyordu.

Masala çayının gelişim sürecinde İngilizlerin de rolü olduğu belirtiliyor. 20. yüzyılın başlarında İngiliz sermayeli Hindistan Çay Topluluğu, tekstil fabrikalarında ve madenlerde çalışan işçilerini çay molasına teşvik etti. Çayı burada ucuz fiyatlarla sattılar. Çoğu işçi için alışkanlığa dönüşen masala, popüler bir içecek oldu. Masala çay dükkanları zaman içinde erkeklerin sosyalleştikleri mekanlar haline geldi.

Masala Çayının Malzemeleri

Masala çayı, süt ve çeşitli baharatların karışımından elde edilir. En yaygın masala çayı malzemeleri şunlardır:

  • Siyah çay
  • Karanfil
  • Kakule
  • Tarçın
  • Zencefil
  • Hindistan cevizi
  • Anason
  • Kimyon

sss-54.png

Masala Çayının Faydaları

Masala çayının sağlığa birçok faydası olduğu bilinmektedir. İşte bu faydalardan bazıları:

  • Sindirime yardımcı olur. Masala çayındaki baharatlar, sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.
  • Metabolizmayı hızlandırır. Masala çayındaki antioksidanlar, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur.
  • Kalp sağlığını korur. Masala çayındaki antioksidanlar, kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. Masala çayındaki vitamin ve mineraller, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

Masala Çayının Hazırlanışı

Masala çayı hazırlamak için şu adımları takip edebilirsiniz:

  1. Bir tencereye 2 su bardağı suyu koyun ve kaynatın.
  2. Kaynayan suya 1 çay kaşığı siyah çay, 5 adet karanfil, 2 adet kakule, 1 adet tarçın çubuk, 1/2 inç zencefil, 1/2 çay kaşığı Hindistan cevizi, 1/4 çay kaşığı anason, 1/4 çay kaşığı kimyon ve 1/4 çay kaşığı kestane ekleyin.
  3. Çayı kendiniz karıştırmak yerine aktarlarda hazır satılan masala çayını kullanabilirsiniz.
  4. Malzemeleri 10-15 dakika kısık ateşte kaynatın.
  5. İsteğe göre şeker veya bal ekleyin.
  6. Sıcak olarak servis edin.