Fırınınız fırçalamadan , ovalamadan limonla tertemiz olacak: Çok kolay bir temizlik numarası

Fırınınız  fırçalamadan , ovalamadan limonla tertemiz olacak: Çok kolay bir temizlik numarası
Fırınınız 200 kişilik bir pogromdan geçmiş gibi mi görünüyor? Temizlik size o kadar karmaşık gelebilir ki, yeni bir tane alma düşüncesi aklımdan geçiyor. Yağ, kir, yemek artıkları , bunların hepsi fırına yerleşir. Birkaç kullanımdan sonra orada lekeler oluşur ve bunlar sonunda yanığa dönüşür. Kötü yanmış bir fırın nasıl temizlenir?

Muhtemelen zaten evinizde olan tek bir şeye ihtiyacınız var. Bir saat içinde ev aletiniz tertemiz olacak!

Fırına limon koyun :Kolay bir temizlik numarası

limon-firinda-1.webp

Fırın düzenli temizlik gerektirir. Bu hemen hemen her kullanımdan sonra yapılmalıdır, ancak haftada bir kez de harika bir iş çıkaracaktır. Ne yazık ki çoğumuz bunu unutuyoruz. Birkaç hafta sonra fırın sanki yıllardır temizlenmemiş gibi görünüyor.

Fırını ovalamadan nasıl temizleyebilirim?

İnternet, temizlik ve temiz tutmaya yönelik çeşitli püf noktaları ve ipuçlarıyla doludur. Bir süredir fırının etkili temizliği için ev yöntemleri giderek daha popüler hale geldi. Günümüzün hilesi, her cihazla çalışacak, güvenli, ucuz ve tamamen doğal bir yöntemdir.

Neden işe yarıyor?

firin-limon.webp

Limon , yüzeyleri parlatırken kiri, kiri ve yağı temizleyen sitrik asitle doludur. Üç limonu kesip suyunu sıkın. Kabuklarını atmayın ,temizlik için faydalı olacaktır. Fırınla ​​birlikte gelen geniş tepsiyi çıkarın, içine iki bardak su dökün ve sıkılmış limon suyu ve kabuğu rendesini ekleyin, önceden 150 dereceye ısıtılmış fırına yerleştirin. Bir saat boyunca "pişirin", ardından cihazı kapatın ve iç kısmın soğumasını sağlamak için kapıyı açın. Kaseyi dışarı çekin ve içine yumuşak bir mikrofiber bezi batırın. Yavaşça sıkın ve fırının içini silin. Sert kirleri limon kabuğuyla çıkarın; ovalamanıza gerek kalmadan çıkacaktır.

Kötü yanmış bir fırın nasıl temizlenir?

Açıklanan yöntem hafif kirlerde işe yarayacaktır. Ciddi yanıklarda daha güçlü araçlar kullanmalısınız. Etkisi test edilmiş kabartma tozuna ulaşın. Su ve bir kaşık dolusu hidrojen peroksit ile karıştırın - bu, etkiyi artıracaktır. Bitmiş makarna tepsisi ısıtılmış fırına yerleştirilir. Kendinizi yakmamaya dikkat edin. Karışımı tepside 10-15 dakika bırakın. Belirlenen sürenin sonunda iç kısmını temiz, nemli bir bezle silin. Fırın tepsisi yeni gibi olacak.