Fırındayken Puf Puf Kabarmış Bir Kek... Neden Fırından Çıktıktan Sonra Söner? İşte Size Harika Bir Püf Noktası

Fırındayken Puf Puf Kabarmış Bir Kek... Neden Fırından Çıktıktan Sonra Söner? İşte Size Harika Bir Püf Noktası
Keklerin fırından çıkar çıkmaz sönme problemi vardır. Ne yaparsanız ne katarsanız katın kabarmayan keklerin yerine yeni bir tarif denemelisiniz. Üzümlü bir kek yaptığınızda dağılmasın ya da puf puf kabarsın istiyorsanız şu yöntemler sizin de hoşunuza gidecek.

Çocuk büyük herkesin çok severek keki pişirirken bazı püf noktalarını bilmelisiniz. Dağılmayacak ve puf puf kabaracak keklerle siz de beş çaylarında ve arkadaş ortamlarında el lezzetinizi gösterebilirsiniz. Genelde çay ve kahvenin yanında ikram edilen kekler, bir çırpıda hazırlanıp kısa sürede mis gibi kokular yayacak. iyi kabaran ve yumuşacık lezzetiyle ağızda dalan bir kek için şu adımları izlemelisiniz.

Sönmeyen bir kek tarifi için mutlaka dikkat etmeniz gerekenler var. Bunun için malzemeleriniz kaliteli olmalı ve oranları kaçırmamalısınız.

Esas Püf Noktası İse Bu!

Pişen keki fırını kapattıktan sonra hemen fırından çıkarmamalısınız. Sıcak fırından daha soğuk olan oda sıcaklığına alınan kek ani ısı değişimi ile söner. Fırının kapağını açıp keki 2-3 dakika fırında beklettikten sonra mutfak tezgahına alabilirsiniz. Bu sayede kek aşırı sıcak ortamdan sonra biraz daha ısısını düşürmüş olacak.

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım limonun kabuğunun rendesi
  • Çay kaşığının ucu kadar tarçın
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı ceviz

Hazırlanışı:

  • Öncelikle kuru üzümleri iyice ayıklamalısınız.
  • Üzümlerin üzerine kaynar su dökerek hamuru hazırlayana kadar bu şekilde bekletin.
  • Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta ve şekeri, bir kabın içinde mikser ile karıştırın. Beyaz köpük oluşana kadar çırpmaya devam edin.
  • Yağ, yoğurt, tarçın ve limon kabuğu rendesini buna ekleyerek çırpma işlemini sürdürün.
  • Elenen unu, vanilya ve kabartma tozunu da katıp güzelce karıştırın.
  • Bir kenarda beklettiğiniz üzümleri süzüp, kağıt havluyla suyunu çektirin.
  • Üzümleri bir tabağa alıp üzerini hafifçe unlayın ve sallayarak her tarafına geçmesini sağlayın.
  • Kek karışımının içine, unlanmış üzümleri ve cevizleri ilave ederek, kaşıkla 1-2 kez hafifçe karıştırın.
  • Yağlayıp, un serptiğimiz kek kalıbına karışımı döküp, tepsi ya da kalıba yayın.
  • Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında, üzeri pembeleşene kadar keki pişirelim. Kekin piştiğini anlamak için kürdan ya da çatal batırabilirsiniz.