Eve Para, Bereket ve Şans Getirdiğine İnanılıyor! Olağanüstü Güzelliğiyle Evinizin Havasını Değiştirecek
Evcil hayvanı olan evlerde bakılması pek tavsiye edilmeyen yeşim çiçeğine aynı zamanda büyük para bitkisi de denir.
Peki Yeşim Bitkisine Nasıl Bakılır? Su ve Güneş Sever Mi?
Işık
Yeşim bitkisi, parlak ve dolaylı ışığı tercih eder. Güneş ışığına doğrudan maruz kalmaktan kaçının, çünkü yapraklarında yanıklara neden olabilir. Ancak, yine de yeterli miktarda ışık alması önemlidir. Pencere yakınları veya parlak aydınlatmalı iç mekanlar için idealdir.
Sulama
Sukulentler, suyu yapraklarında depolayarak uzun süreler boyunca susuzluğa dayanabilirler. Yeşim bitkisini sulamadan önce toprak üstünde kuruduğundan emin olun. Su, saksının altından drenaj deliklerinden aşağı akmalıdır. Sulama sıklığı mevsime ve ortam koşullarına bağlı olarak değişebilir, ancak genellikle haftada bir veya iki kez sulama yeterli olacaktır.
Toprak
Yeşim bitkisi, iyi drene olan ve suyu iyi tutmayan kaktüs veya sukulent toprağında yetişir. İyi drenajlı bir saksı ve toprak seçimi, kök çürümesini önlemeye yardımcı olacaktır.
Sıcaklık
Yeşim bitkisi, ılıman ve kurak iklimlerde iyi gelişir. Düşük sıcaklıklardan korumak için soğuk mevsimlerde iç mekanlara alabilirsiniz.
Besin
Yeşim bitkisi genellikle besin gereksinimini topraktan elde eder. Ancak, aktif büyüme dönemlerinde (genellikle ilkbahar ve yaz aylarında) hafif sukulent gübresi vermek bitkinin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir.
Yaprak Bakımı
Yaprakları tozlanırsa, hafif nemli bir bezle silmek bitkinin solunumunu kolaylaştırabilir ve daha sağlıklı bir görünüm sağlayabilir.
Budama
İhtiyaç duyulduğunda, bitkinin şeklini ve boyutunu korumak için hafif budama yapabilirsiniz.
Üreme
Yeşim bitkisini üretmek için yaprak kesikleri veya gövde kesikleri kullanabilirsiniz. Kesikleri köklenmek için suya koyup yeni bitkiler üretebilirsiniz.