Dünyanın en iyi kuruyemişleri listesinde Türkiye'den 2 tescilli ürün yer aldı
Farklı kategorilerde yeme içme üzerine yaptığı puanlamaları ile ara ara gündeme gelen Taste Atlas bu kez dünyanın farklı ülkelerinden en iyi kuruyemişleri listeledi.
İşte o liste
1- Fystiki Aeginas (Yunanistan)
Listenin ilk sırasında Yunanistan’ın fıstığı yer alıyor.
2- Antep Fıstığı (Türkiye)
Antep Fıstığı Taste Atlas’ın tanıtımında Gaziantep'ten gelen geleneksel Türk fıstıkları olarak tanıtılıyor.
3- Pistacchio Verde di Bronte (İtalya)
4- Macadamia (Avustralya)
Macadamia fındıkları Avustralya'ya özgüdür ve kuzeydoğu Yeni Güney Galler'e, ayrıca orta ve güneydoğu Queensland'a özgüdür.
5- Marcona Bademleri (İspanya)
İspanya'ya özgü olan bu badem çeşidi, diğer daha yaygın badem çeşitlerinden belirgin şekilde daha yuvarlak ve dolgun bir şekle sahip olan pürüzsüz, beyaz renkli bir meyveye sahiptir.
6- Mandorle (Sicilya)
Bademler, dünyanın en yaygın yetiştirilen ve tüketilen ağaç yemişidir ve İtalya en büyük üreticilerden biridir. Özellikle aroma ve lezzet açısından zengin olanlar, bademlerin zeytinlerden sonra en yaygın yetiştirilen meyve olduğu güneşli Sicilya'da yetiştirilenlerdir.
7- Terra Fria'nın Kestanesi (Portekiz)
Bu kestane, Portekiz'in Vila Real ve Bragança bölgelerinde yetiştirilen Longal çeşidinin meyvesidir.
8- Aydın kestanesi
En yaygın Türk meyvelerinden biri kesinlikle, Büyük Menderes nehri yakınlarındaki yüksek ovalarda bin yıldır yetiştirilen bereketli Aydın ilinin kestanesidir.
9- Brezilya cevizi
10- Noix de Grenoble (Fransa)
Kaynak:Taste Atlas