Dünya Çikolata Gününe Özel Çikolatalı Tatlı Tarifleri
Her yıl 7 Temmuz’da Dünya Çikolata Günü, dünyanın dört bir yanındaki çikolata severlerin suçluluk duymadan en sevdikleri tatlıyla kendilerini şımartmasına izin veriyor. Araştırmalar, 1550’de çikolatanın Avrupa’ya girişinin yıl dönümü olduğunu öne sürüyor ve Dünya Çikolata Günü’nün kutlanması 2009 yılına kadar uzanıyor.
Çikolata, dünyanın en popüler tatlılarından biri ve yılda yaklaşık 7 milyon tonun üzerinde tüketiliyor. Çikolata, sadece lezzetli değil, aynı zamanda sağlığa da faydalıdır. Antioksidanlar, magnezyum ve demir gibi besinler içerir ve kan basıncını düşürmeye, kalp sağlığını korumaya ve ruh halini iyileştirmeye yardımcı oluyor.
Sufle Tadında Browni Tarifi

Malzemeler
- 3 yumurta
- 100 gr tereyağ
- Yarım paket krema
- 1 çay bardağı toz şeker
- 8 yemek kaşığı un
- 180 gram çikolata (Bitter kullandım)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- Vişne
Yapılışı
Yumurta ve şekeri çırpalım. Krema vanilya ve tuzu ekleyerek çırpmaya devam edelim. Unu kakaoyu eleyerek ekleyip çırpma işlemini sonlandıralım. Tereyağ ocakta erittikten sonra çikolataları ekleyip tamamen eritelim. Spatula yardımı ile keke harcına karıştıralım. Üzerine dilediğiniz şekilde vişne ekleyebilirsiniz. 180 derece fırında 15-20 dakika arası akışkan olması için kontrollü pişirelim. Ben airfryda 160 derecede 20 dakika da pişirdim.
Cocostar Pasta Tarifi

Malzemeler
Kakaolu kek için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker (200 ml)
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 1 paket şekerli vanilin (5 gr)
- 2 su bardağı un (400 ml)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu (10 gr)
Kekleri ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt (200 ml)
Hindistan cevizli krema için;
- 1 paket krem şanti (75 gr)
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 çay bardağı pudra şekeri (100 ml)
- 1 su bardağı hindistan cevizi (200 ml)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Çikolata sos için;
- 1 paket çikolata sos (128 gr)
- 2 su bardağı süt (400 ml)
Üzeri için;
- Çikolata
Yapılışı:
Kakaolu kek için 4 yumurta ile 1 su bardağı toz şekeri (200 ml) çırpıyoruz. Ardından 1 su bardağı süt (200 ml), 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml), 1 paket şekerli vanilin (5 gr), 2 su bardağı un (400 ml), 3 yemek kaşığı kakao ve 1 paket kabartma tozunu (10 gr) ekleyip karıştırıyoruz. Yağladığımız fırın kaplarına kek harcını döküp 180° fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. Fırından fırına pişirme süresi değiştiği için fırını kontrol etmekte fayda var. Kürdanı keke batırıp temiz çıkarırsanız kek pişmiştir. Aman dikkat, erkenden fırını açıp batırırsanız kek sönüp kabarmayabilir.
Hindistan cevizli krema için 1 paket krem şanti (75 gr) ve 1 su bardağı soğuk sütü (200 ml) çırpıyoruz. Ardından 1 çay bardağı pudra şekeri (100 ml), 1 su bardağı hindistan cevizi (200 ml) ve 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağını ekliyoruz. Hazır harcımızı 30 dakika buzdolabında bekletiyoruz. Çikolata sos için 1 paket çikolata sos (128 gr) ile 2 su bardağı sütü (400 ml) pişiriyoruz. Sufle kabında pişirdiğimiz porsiyonluk kekleri kaplardan çıkartıp streç folyo ile sarıyoruz. Ardından kaplara tekrar yerleştirip kekleri süt ile ıslatıyoruz. Islattığımız keklerin üzerine buzdolabından çıkarttığımız hindistan cevizli kremayı ekliyoruz. Son olarak çikolata sosunu döküp süslüyoruz. 3-4 saat dolapta dinlendirip servis edebilirsiniz.
Çikolatalı Top Tarifi

Malzemeler
- 1 baton kek(ufalanmış hali 3 su bardağı)
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
- Yarım çay bardağı kadar parça ceviz
- Yarım çay bardağı tahin
- Yarım çay bardağından biraz fazla süt
- 180 gram sütlü çikolata
- Yarım çay bardağı kadar parça fındık
Yapılışı
Ben hazır baton kekten hazırladım, siz dilerseniz elinizde kalan ev yapımı kekten de hazırlayabilirsiniz. Keki ufaladıktan sonra içerisine hindistan cevizi ve parça cevizi ekleyerek karıştıralım. Üzerine tahini ekleyelim. Sütü de şekil verecek kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş ekleyelim.
İstediğimiz kıvama gelince dilediğimiz şekli verelim. Ben yuvarlak şekil vermeyi tercih ettim. Bütün malzemeye şekil verme işlemini tamamladıktan sonra 180 gram kadar çikolatayı benmari usulü eritelim. Eriyen çikolatanın içine parça fındık ekleyerek karıştıralım ve hazırladığımız topları çikolataya bulayarak yağlı kağıdın üzerine alalım. Sonrasında buzdolabına kaldırarak üzerindeki çikolata donuncaya kadar dinlendirelim.