Deri Pantolonunuzu Yıkadıktan Sonra Pişman Olmamak İçin İpuçları:

Deri Pantolonunuzu Yıkadıktan Sonra Pişman Olmamak İçin İpuçları:
Tam olarak bu soruyu kendimize soruyoruz çünkü kemerler, çantalar ve ayakkabılar yıkanmıyor, ceket yılda bir kez temizlediğimiz bir giysi, deri gömlekler daha istisna, deri pantolonlar ise toplu olarak giyiliyor ve sık sık yıkama gerektiriyor ve onları birkaç ayda bir profesyonelce temizletiyoruz.

Bronz Çağı, Demir Çağı, Taş Devri vb. kavramları duymuşsunuzdur. ve insanlığın bunlar aracılığıyla gerçekleştirdiği keşifler ve ilerlemeler, bu malzemeleri nasıl buldukları ve hangi araç ve nesneleri yaptıkları hakkında, çünkü bunlar bizi ileriye taşıyan gelişmenin ve inovasyonun katalizörüdür. Derinin önemi bronzdan daha az değil, ne de olsa büyük büyük büyükbabalarımız bronz değil deri giymişlerdi. İlkel şartlarda insanların ilk kıyafetlerinin yapıldığı malzemeler, modanın hayatımızın bir parçası haline geldiği modern zamanlarımıza kadar yeterince önemsenmemiş ve geri planda kalmıştır.

Deri, günümüzün modern ayakkabı, giysi ve çantalarını yaratmak için kullanılmadan çok önce, insanlığın hayatta kalmasında önemli bir rol oynamış, ona kürklere sarılarak soğuktan korunma, bir ev "inşa etme" yeteneği kazandırmıştı.

Çok daha sonra - ancak Orta Çağ'da deri ürünler moda olmaya ve lüksün sembolü olmaya başladı. Derinin uzun tarihi boyunca yayıncılık sektöründe bile kullanılmış, bugün kullandığımız kağıdın yerine kitap ve cilt yapımında araç olarak kullanılmış, kitap yayıncılığındaki kullanımından önce de deri üretim amaçlı kullanılmıştır: mobilya ve kıyafet...

Günümüzde herkesin deri eşyaları, kıyafetleri ve aksesuarları, en azından ayakkabıları, çantaları ve kemerleri ve çoğu durumda kıyafetleri de var. Deri giysilerin seçilmiş bir azınlık için lüksün sembolü olarak değil, kitlesel kullanıma girmesi, doğal olarak deri pantolonun, deri ceketin veya deriden yapılmış herhangi bir giysinin, deriye zarar vermemek için nasıl yıkanacağı sorusunu gündeme getiriyor.

Deri pantolon nasıl yıkanır?

deri-pantolon1.jpeg

Takip edildiği takdirde deri giysinin ömrünü uzatmayı garanti eden birkaç temizlik ve bakım kuralı vardır. Bunlar arasında; deriye sıvı dökülürse hemen emdirilmesi, ıslandıktan sonra oda sıcaklığında kurutulması, ahşap veya metalin deriye zarar vermemesi için kumaşa sarılmış bir askının saklanması, deri giysilerin yerine sabitlenmesi sayılabilir… ıslak olmaması, sıcak olmaması, direkt güneş ışığına maruz kalmaması, diğer kıyafetlere sürtünmemesi ve özellikle cilde zarar verebilecek çanta, toka vb.

Ancak tüm bunlar hala deri pantolonun nasıl yıkanacağı sorusuna cevap vermiyor. İşte kurallar:

  • Deri pantolonlar için çamaşır tozu, ev kimyasalları veya ev yapımı temizlik ürünleri kullanmayın, yalnızca derinin sertleşmemesi için iyice durulamanız gereken hafif bebek şampuanı kullanın.
  • Ovalamayın ve giysiyi çamaşır makinesine koyarak tembellik yapmayı aklından bile geçirmeyin.
  • Ilık suda elde yıkayın, daha sonra ıslatmayın, sıkmayın veya kurutma makinesinde kurutmayın. Sıcak değil, kaynar değil, ılık suyu vurguluyoruz.
  • Sıkma hiçbir durumda bükerek, bükerek, zorlayarak yapılmamalı, mümkün olduğu kadar fazla suyu çıkarmak için tek tek parçaları hafifçe sıkın ve geri kalan kısmın kendi kendine akmasını sağlayın.
  • Kurutma oda sıcaklığında yapılır, soğukta veya sıcakta değil, hiçbir durumda doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmaz.
  • Isı da kullanmayın; deri pantolonunuzun radyatörün yanında yeri yoktur.
  • Deri kıyafetleriniz hakiki deri ise pahalı olduğundan mutlaka ömrünü uzatmak istersiniz. Uzman mağazalar hazırlıklar konusunda size yardımcı olacaktır.
  • Ve son olarak, giysinin etiketine bakmayı unutmayın; orada temizlik, kurutma ve bakım hakkında daha yararlı bilgiler bulacaksınız.

Etiketler :