Deneyimli aşçılar pişirmeden önce neden yumurtaları sallarlar?

Deneyimli aşçılar pişirmeden önce neden yumurtaları sallarlar?
Profesyonel aşçılar genellikle yumurtaları kaynatmadan önce sallarlar. Peki bu tür eylemlerin amacı nedir?

Yumurtayı kaynatmadan önce iyice çalkalarsanız daha sonra kabuğun çıkarılmasında herhangi bir sorun yaşanmaz. Zahmetsizce veya proteine ​​zarar vermeden kabukları soyulabilir. Bu yüzden yumurtaları kaynar suya koymadan önce iyice çalkalamak gerçekten işe yarar.

YUMURTALARIN TAZE OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ?

Aşçılar, yumurta kabuğunun ısıtıldığında çatlamaması için suya bir kaşık tuz eklenmesi gerektiğini, yumurtaların kaynatıldıktan sonra soğuk suda soğutulması gerektiğini de hatırlattı.

YUMURTA HAŞLAMA PÜF NOKTALARI

yumurta-haslanmis.webp

Yumurtalar genellikle kaynatıldığında çatlar; narin kabukları sıcaklık farklılıklarına ve şiddetli kaynamaya tolerans göstermez. Çatlakları önlemenin birçok yolu vardır:

Yumurtalar uçtan bir iğne ile delinmelidir

Yumurtalar soğuk suya konulmalıdır

Yumurtaları yalnızca oda sıcaklığında pişirmelisiniz; Buzdolabından çıkarıldıktan sonra yarım saat ılık bırakılmalıdır.

Yumurtaların haşlanacağı suyun iyice tuzlanması gerekir. Üstlerine tencerenin dibine bakacak şekilde bir tabak yerleştirebilirsiniz.

YUMURTALAR NE KADAR SÜREDE KAYNATILIR?

Yumurtalar bir haftadan küçükse katı haşlama yapmak için kaynar suda normalden 3 dakika daha uzun süre bekletilmelidir.

yumurta-kaynatmak.jpg

Yumuşak haşlanmış yumurtaları kaynattıktan sonra 2-3 dakika kaynatın. Sert haşlanmış yumurtaların pişirilmesi 8-9 dakika sürer. Yumurtalar uzun süre kaynatılamaz, aksi takdirde sarısı sertleşir.

Taze haşlanmış yumurtalar soğuk suya batırılmalı, sonra daha iyi soyulmalıdır. Ancak onları soğumaya bırakabilirsiniz.

Bıçağı önceden soğuk suyla ıslatırsanız, keserken yumurta sarısı parçalanmaz.

YUMURTALARIN UYGUN ŞEKİLDE SAKLANMASI

Yumurtaların sıfırın üzerinde 2-4 derece sıcaklıkta saklanması tavsiye edilir. Bunları buzdolabının en sıcak yeri olan kapısında saklamayın. Bunları üst rafa koymak en iyisidir.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi