Çocuklara kabağı sevdiren tarif: Kabağı böyle denediniz mi?

Çocuklara kabağı sevdiren tarif: Kabağı böyle denediniz mi?
Kabak genelde sevilmeyen bir sebze. Kabaklı yemekleri çocuklara yedirmek ise tam bir eziyet. Bunun için 'Sirkeli Kabak Kızartma' tarifini denediniz mi? Bu tarif ile hem çocuklar hem de yetişkinler kabağı çok sevecek. Peki kabağın faydaları neler? İşte yepyeni bir kabak tarifi, püf noktaları ve kabağın ciltten kiloya faydalı olabilecek özellikleri...

Kabak çok faydalı bir sebze olsa da yemek konusunda çok istek uyandırmaz. Özellikle hazır gıdaları çok seven çocuklar için tam bir kabus olan 'kabak' için her zaman farklı tariflerden yararlanmanızı öneririz. Böylece çocuğunuz da kabağın faydalarından mahrum kalmamış olacak. Bu kabak tarifini ise sofralarınızdan eksik etmeyeceğinizi iddia ediyoruz.

İster ana yemek ister aperatif bir seçenek olarak yapabileceğiniz 'Sirkeli Kabak Kızartma' için şu malzemeleri edinin ve tarifi uygulamaya başlayın:

Sirkeli Kabak Kızartma İçin Malzemeler:

- 400-500 gr kabak

- 1,5 çay bardağı buğday unu

- 1 çay bardağı su veya soda

- 3 yemek kaşığı sirke

- Tuz ve kızartmak için sıvı yağ

Servisi İçin: Dereotu, sarımsak, süzme yoğurt, tuz

sebzeler-001.jpg

Sirkeli kabak kızartma nasıl yapılır?

Unu, sirkeyi ve tuzu bir yemek kasesine koyun. İyice çırpıp karışmalarını sağladıktan sonra içlerine azar azar su ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar işleme devam edin. Karışımın kıvamı, mutlaka koyu olmalı.

Kabakları soyun ya da bıçakla kazıyın. Ardından 3-4 mm'lik kalınlıkta verev bir şekilde dilimleyin.

Tavaya döktüğünüz yağın kızmasını bekleyin. Yağ kızana kadar daha önce hazırladığınız karışıma kabak dilimlerinizi batırın. Ardından kızdırdığınız yağa kabaklarınızı atın ve kızartın.

Servis ederken kabak dilimlerinin yanına dereotu, sarımsak ve tuzu harmanladığınız bir süzme yoğurt karışımını da koyabilirsiniz.

Sirkeli kabak kızartmanın püf noktası

Sirkeli kabak kızartmayı mutlaka sıcak servis edin. Böylece daha çıtır bir tat yakalayacaksınız.

Yoğurdu sos tabağında servis ederseniz hem kabaklarınız yumuşamaz hem şık bir sunum yaratırsınız.

Tarifin en önemli püf noktası ise belli oranda sirke koymak. Sirke gevrek bir tat veriyor.

Kabağın faydaları neler?

- Kabak, zengin bir antioksidan kaynağı

Cilt ve göz sağlığı için vazgeçilmez olan antioksidanlar, bazı kanser türlerinden korunmaya da yardımcı. Kabağın en çok kabuğunda antioksidan var.

- Sindirim sistemini destekler

Yüksek oranda su bulunan kabak, bağırsaklara iyi gelir ve kabağı önleyebilir. Ayrıca lif oranı da yüksek olan kabak, bağırsaktaki faydalı bakterileri besler. Kabağı düzenli olarak tüketmek ülsere, bazı bağırsak sendromlarına ve kolon kanserine karşı koruyucudur.

- Kan şekeri seviyesini düşürebilir

Karbonhidrat bakımından düşük ve lif oranı yönünden yüksek olan kabak, Tip 2 diyabete sahip kişilerin kan şekerini düşürebilir. Ayrıca bu hastalığa karşı koruyucu da olabilir.

- Kalp sağlığını destekler

Yüksek kan basıncı ve kolesterol gibi kalp hastalıklarını arttıran durumlara karşı kabak, etkili bir formüle sahip. Sodyumu düşük, potasyumu yüksek kabak kan damarlarını genişletip kan basıncını dengeleyen bir görev yapar.

- Göz sağlığını korur

A ve C vitamini, manganez ve beta-karoten dahil olmak üzere göz sağlığını koruyan antioksidanlar kabak yardımıyla vücuda alınabilir. Kabak, düzenli ve makul ölçüde yendiğinde yaşa bağlı göz rahatsızlıklarının ilerlemesini de engelleyebilir.

- Zayıflamaya yardımcı olabilir

Kabak bol su ve lifli yapısıyla düşük kalorilidir. Şeker ve karbonhidrat oranı yönünden de düşük olan kabak, tok tutup uzun vadede kilo kaybı sağlayabilir.

- Cilt için çok faydalı

Kabağın kabuğundaki karotenoid isimli antioksidanlar, düzenli tüketilirse ciltte birikir ve UV ışınlarından, kirlilikten korur. Cildin nemli ve elastik kalarak yaşlanmasını da yavaşlatır. Ayrıca her gün göz altı torbaları ve gözdeki şişlik için gözlerin üzerine çiğ kabak dilimleri koyup 30 dakika beklerseniz faydasını hissedebilirsiniz.