Çocukla Tatil Gözünüzde Büyümesin!

Çocukla Tatil Gözünüzde Büyümesin!
Çocuklu aileleri için iki çok uygun ortam vardır. Birincisi yazlık, ikincisi de tatil köyü. Yazlık ortamı ev ortamına benzediği için eşit bir ortam kurmanız mümkün oluyor. Günün düzenini kurma konusunda patron tamamen sizlersiniz....

Çocuklu aileleri için iki çok uygun ortam vardır. Birincisi yazlık, ikincisi de tatil köyü. Yazlık ortamı ev ortamına benzediği için eşit bir ortam kurmanız mümkün oluyor. Günün düzenini kurma konusunda patron tamamen sizlersiniz. Bununla birlikte yazlıkta temizlik ve yemek pişirme derdi oluyor. Bu nedenle çocukla birlikte gidince ona bakma, yemek pişirme ve ortalığı toparlama ihtiyaçları olumsuz yönleri olacaktır. Tatil köyüyse çocuklu aileler için en uygun ortam. Deniz ve havuzda keyif yaparken yemek pişirmeyi, odayı toparlamayı düşünmeniz gerekmeyecektir. Çocuğunuz biraz büyüdüyse rahatlıkla tatil köyünün kreşine teslim edebilirsiniz. Hem siz rahat edersiniz hem de o kendi yaşına uygun etkinlikler yaparken mutlu olur.

İster yazlık, ister tatil köyüne gidin, ek gıdaya geçen bebeğinizin beslenmesini hazır kavanoz kaşık mamalarıyla yapmanız size zaman ve kolaylık kazandıracaktır dolayısıyla gitmeden önce bunlardan ihtiyaç duyacağınız miktarlarda yanınızda götürmeyi unutmayın.

Yolculuk planı

Yolculuk saatini uzun dönemli uyku saatlerine denk getirirseniz daha rahat edebilirsiniz. Ancak arabayla yolculukta sürücü olarak gece yolculuklarına alışık değilseniz bunu tavsiye etmem çünkü önce güvenlik! Yolculuk sırasında ana kucağı veya araba koltuğu kullanmanız her araba yolculuğunda olduğu gibi şart. Bebeğinizin hiçbir şikayeti olmasa bile, iki saat arayla mutlaka ara verin ve dinlenin. Aksi takdirde üçüncü saatte başlayan ‘Yeteeer, ben hiçbir yere gitmiyorum!’ ağlama krizi sizin oracıkta geceyi geçirmenize neden olabilir. Otobüs yolculuğunun gece uykusu saatlerinde yapılması akıllıca olabilir; neticede siz de araba kullanmıyor olacaksınız. Yurt içi uçak yolculukları genelde bir buçuk saati geçmediğinden dolayı pek sorun yaşanmaz ancak kalkış ve inişlerde emzirmek veya sıvı içirmek basınç farkından doğan kulak ağrılarını en aza indirgeyecektir.

Odanıza yerleşirken

Tatil yerindeki odanıza yerleşirken çocuğunuzu serbest bırakmadan önce odanın güvenliğini gözden geçirin. Açık elektrik prizleri sorun yaratabilir dolayısıyla evden priz kapağı götürmek akıllıca olacaktır. Balkon ve balkon kapısına da dikkat.

Boğulma riskini atlamayın!

Sahilde veya havuz kenarında rahatça uzanırken bebek veya çocuğunuzdan gözünüzü ayırmayın. Boğulma için ne yazık ki 20 saniye bile yeterli. Unutmayın, 10 santimetrelik bir su birikintisi bile boğulmalara neden olabilir.

Güneş kremi seçerken

Güneş kremi seçerken çocuklara 25-30 faktörün yeterli olduğunu bilmenizi isterim. Daha yüksek faktörler koruma yönünden hem fazla fark yaratmaz hem de çok daha fazla kimyasal içerir. Waterproof (suya dayanıklı) özellikli kremlerin, waterresistant (suya dirençli) kremlere kıyasla, suyun kremi yıkama ve vücuttan uzaklaştırma etkisi iki misli daha güçlüdür bu nedenle bu özelliği kreminizde arayın. Son olarak yansıtıcı özellikli yani titanyum ve/veya çinko içeren kremleri daha az kimyasal etkilerinden dolayı tercih etmelisiniz. Her koşulda 2 saatte bir krem uygulamasını tekrarlayın.

Güneş kremi alerjisi deneme

Güneşe çıkmadan 24 saat önce yeni aldığınız güneş kremini bebeğinizin omzuna başparmağı kadar bir alana sürün ve giysisiyle orayı kapatın. Ertesi gün o bölgeyi güneşe açın. Eğer 10 dakika sonunda kızarıklık veya şişlik olmazsa içeri tekrar girin ve tüm vücuduna aynı güneş kremini sürdükten 20 dakika sonra çıkın. Kızarıklık veya şişlik olursa o zaman bu kreme karşı muhtemelen alerjiktir ve başka bir kremle aynı denemeyi yapın. Bunu yapmadığınızı ve kremi sürdükten sonra güneşe çıktığınızı ve bebeğinizin tüm cildinin kızardığını şiştiğini düşünebiliyor musunuz? Tatil yerinden bana böyle telefonların geldiğinden üzülerek belirtirim.

Dalgıç mayoları

Son dönemlerde bebeklerimize giydirebileceğimiz dalgıç mayolarından görmüşsünüzdür. Tek parça, kısa kollu ve kısa pantolon şeklinde. Bunlar güneşten korumakla birlikte vücudun büyük bir bölgesine güneş kremi uygulamanıza gerek kalmıyor. Ancak cildin açık alanlarına güneş kremi uygulamayı sakın unutmayın.

Cilt nemlendiricisi

Hem uçakta hem de güneş altında cilt hızlı bir şekilde kurur. Bu nedenle bebeğinize sık sık cilt nemlendiricisi uygulamayı unutmayın.

İlk yardım çantası

Yolda veya gideceğiniz yerde olabilecek kazalara karşı bir ilk yardım çantası yapmanızda fayda var. İçinde yara bandı, antibiyotikli merhem, ateş düşürücü ağrı kesici, gazlı bez, pamuk, iyotlu solüsyon, böcek ısırığı kremi, serum fizyolojik bulundurmakta fayda var.

Çocuğunuzu götürmeniz şart mı?

Tüm bunları yazdıktan sonra sizin kendinize sormanız gereken önemli bir soruyu sormuş oldum. Koca bir yılın yorgunluğunu bir haftada çıkarmayı planlıyorsanız ve bebeğiniz bu tatilden faydalanmayacaksa gerçekten gelmesi şart mı? Acaba çok güvendiğiniz birine bebeği bırakıp bir haftalığına eşinizle baş başa geçirmeniz sizin mutluluğunuzu daha da artıracak mı? Eşinizle ilişkinizi güçlendirecek, çok özlem duyduğunuz eski duygularınızı alevlendirebilecek misiniz? Unutmayın bunları hak ediyorsunuz. Ancak yine de en doğru cevabı siz vereceksiniz.