Bunu Yiyen İftara Kadar Açlık Nedir Bilmeyecek!
Ramazan ayıyla beraber herkes nasıl bir yeme düzeni oturtacağını düşünüyor en tok tutan besinleri araştırıyor. En tok tutan besinler ise uzmanı tarafından sıralandı.
Sahurdan sonra iftara kadar açlık hissetmek istemiyorsanız bu besinleri tüketebilirsiniz...
YOĞURT YUMURTA
Beslenme ve Diyet Uzmanı Asya Naz Al, iftara kadar tokluk hissi veren besinlere ilişkin bilgi verdi. Yumurtanın yüksek protein içeriği sayesinde tokluk hissi sağlarken vücudun enerjisini de dengelediğini belirten Al, yoğurdun da protein ve probiyotik içeriğiyle sindirimi düzenlediğini ve tokluk hissini artırdığını vurguladı.
BAKLAGİLLERE ÖNEM VERİN
Al, yüksek lif ve protein içeriği zengin mercimek, nohut, fasulye gibi kuru baklagillerin, kepekli ekmek, bulgur, esmer pirinç gibi kepekli tahılların sindirimi yavaşlattığını ve tokluk süresini uzattığını aktardı.
Lif açısından zengin sebzelerin tokluk hissini artırdığına değinen Al, badem, ceviz, fındık gibi kuruyemişler ile keten ve chia tohumunun sağlıklı yağ ve lif açısından zengin olduğundan dolayı tok tuttuğunu aktardı.
Al, oruç tutarken dengeli bir beslenme programı ile enerji ihtiyacının karşılanabileceğini aktararak, protein, lif ve sağlıklı yağlar içeren besinlerin ramazanda daha fazla tüketilmesi gerektiğine dikkati çekti.