Bunu bir balkabağında görürseniz satın almayın. Peki lezzetli bir balkabağını nasıl seçersiniz?
Kabak sezonu açıldı...
Balkabakları ilk kez ağustos ayının sonunda pazar tezgahlarında boy göstermeye başlıyor. O zaman bile ona ulaşmaya ve yaz sonunda ortaya çıkan sebze ve meyvelerle lezzetli kombinasyonlar denemeye değer.
Peki lezzetli bir balkabağını nasıl seçersiniz? Hiç de o kadar basit değil. Neyse ki, iç kısmı hakkında değerli bir ipucu elde etmek için tek yapmanız gereken sebzeye iyice bakmak. Neyle ilgili? Yazının devamında açıklıyoruz.
BALKABAĞI NASIL SEÇİLİR? DİKKATLİCE BAKACAĞINIZ NEDİR?
Balkabağı satın almak önemsiz görünebilir. Ne kadarına ihtiyacımız olduğuna karar vermeliyiz. Ancak bir detay onu yemekten ne kadar memnun olacağımızı belirleyebilir.
Sebzenin görünümünden bahsediyoruz. Kabuğundaki lekeler, pürüzlülüğü ve renk değişikliği bir uyarı sinyali olmalıdır. Böyle bir balkabağı büyük olasılıkla lifli ve tatsız olacaktır.
Ayrıca yoğun turuncu renge sahip bir sebze seçmeye değer. Bu da beta-karoten içeriği yüksek bir balkabağı almanızı garanti edecektir. Ancak bunlar sebzenin kontrol edilmeye değer tüm özellikleri değildir.
BALKABAĞININ "NASIL SES ÇIKARDIĞINA" BAKIN
Ses uygun dokusuna ek olarak oldukça kompakt olmalıdır.
Nasıl seçilir? Hızlı bir test yapmak bize yardımcı olacaktır.
Balkabağını elinizle hafifçe vurun. İçi boş bir ses duyduğumuzda sebze hazır demektir. Aynı şey odunsu ve kuru gövdeli sanat eserleri için de geçerli olacaktır.