Bundan sonra limonu dondurup tüketmeniz için 3 neden
Limondaki antioksidanlar kötü hücrelere karşı savaşır ve vücudun savunmasını artırır. Dondurulmuş limon serbest radikallere karşı ek, önleyici ve karşı etkili bir rol oynar.
BİR VİTAMİN HAZİNESİ
Limon kabuğu, suyundan 10 kat daha fazla vitamin içerir. Ne yazık ki çöpe attığımız limonun en iyi tıbbi özellikleri kabuğunda gizlidir. Limon kabuğu pektin, C vitamini, flavonoidler ve hücre oksidasyonunu yavaşlatan 22'den fazla başka bileşik içerir.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ
Dondurulmuş limon terapisi, soğuk algınlığı, enfeksiyon veya grip gibi günlük olarak maruz kaldığımız birçok rahatsızlıkla mücadele etmek için idealdir. Pişirme sırasında limon kabuğu değerinin yüzde 40'ını kaybeder, ancak dondurulursa kabuk her şeyi korur.
KİLO KAYBI
Bildiğiniz gibi limon, vücudu ve kanı, kötü kolesterole neden olan ve daha sonra yağ olarak biriken lipitlerden arındırmak için idealdir. Uzmanlar, sağlıklı beslenmenin bir parçası olarak insanların günde en az 75 gram limon tüketmesi gerektiğini söylüyor.
LİMON NASIL DONDURULUR?
Dondurulmuş limon terapisini hazırlamak çok kolaydır. 2 adet limonu dondurabilirsiniz veya kesip rendeleyip dondurabilirsiniz. Uzmanlar limonların bütün olarak dondurulmasını tavsiye ediyor.
DONDURULMUŞ LİMON NASIL TÜKETİLİR?
Limon donduktan sonra rendeleyin. Limon dilimlerini çeşitli yemeklere dahil edebilirsiniz. 25 gram alıp yoğurtla tüketin. Aynı miktarda ıspanaklı, cevizli, peynirli ve kiraz domatesli salataya da ekleyebilirsiniz. Çaya veya meyve salatasına rendelenmiş limon ekleyebilirsiniz. Bu taktik sayesinde tüm bu güzel narenciyeleri kullanabilir ve sağlığınıza demirden bir kalkan oluşturabilirsiniz.