Bu yöntemle kaşar peyniriniz hiç küflenmeyecek ! Peyniri korumak için sirke tüyosu
Sihir , yüksek asetik asit konsantrasyonu sayesinde inanılmaz antimikrobiyal ve antifungal özelliklere sahip olan beyaz sirkededir . Bu, yiyecekleri bozan mikroorganizmaların büyümesini önemli ölçüde yavaşlatmak için kullanılabileceği anlamına gelir.
PEYNİRİ TAZE TUTMAK İÇİN EN İYİ DEPOLAMA HİLESİ
Yeni ambalajından çıkardığınız taze bir peynir bloğunu saklarken, onu doğrudan bir fermuarlı poşete koyup buzdolabına geri koymak yerine, önce bu önemli adımı uygulayın.
Temiz bir kağıt havlu alın, beyaz sirkeye batırın ve nemlendirin (fazlasını sıkın) ve sirkeye batırılmış havluyu peynir bloğunun etrafına tamamen sarın. Daha sonra onu bir fermuarlı torbaya (veya hava geçirmez bir kaba ) aktarabilir ve buzdolabınızın peynir çekmecesinde saklayabilirsiniz.
Oradan, yapmanız gereken tek şey kağıt havlunun nemini arada bir kontrol etmek, kurursa daha fazla sirkeyle tekrar ıslatmak. O zaman önümüzdeki haftalar boyunca tadını çıkarabileceğiniz taze, küfsüz peyniriniz olur.
Ayrıca peyniri tam doğru nem seviyesinde tutar. Peynirin dokusunu ve lezzetini korumak için biraz nemi koruması gerekir, ancak çok fazla nem küf oluşumunu ve bozulmasını hızlandırabilir. Sirkeyle nemlendirilmiş bir havlu kullanmak peynirin kurumasını önleyecek kadar nemli bir ortam sağlarken, sirkenin asitliği küfün üreme alanı olmasını önler.
SİRKE HİLESİ TÜM PEYNİRLERDE KULLANILABİLİR Mİ?
Bu numaranın etkinliği, korumaya çalıştığınız peynir türüne bağlı olarak bir ölçekte çalışır. Düşük nem içeriğine sahip sert peynirler için (Parmesan, Pecorino ve eskitilmiş Cheddar'ı düşünün), bu numara aylarca harika bir şekilde işe yarayacaktır. Ayrıca Gouda, İsviçre ve provolone gibi yarı sert peynirler için de bir oyun değiştirici olacaktır.
Ancak peynirler yumuşadıkça, saklama hilesi büyüsünü kaybeder. Sirke, Brie, Camembert ve mozzarella gibi yumuşak peynirlerin tazeliğini uzatabilirken , havlu sirke ile çok ıslaksa peynirde yumuşama veya doku değişiklikleri meydana gelebilir. Ve taze peynirlerde , lezzeti ve dokuyu tamamen mahvedebilir, bu nedenle bu tekniği kullanırken sert olanlara sadık kalın.
Bu numarayla, peynir çekmecenizin durumu hakkında endişelenmenize gerek kalmayacak ve lezzetli kaşarınızın bir daha asla çürüdüğünü görmeyeceksiniz.