Bu tüyodan sonra krepler bir daha asla tavaya yapışmayacak
Kreplerin yapışmasının nedeni, yanlış hazırlanmış hamur veya yetersiz ısıtılan tava olabilir.
Sorun yaşamamak için hamura birkaç yemek kaşığı yağ ilave etmeniz, döküm veya yapışmaz tava kullanmanız ve pişirmeden önce hamurun oda sıcaklığında 30 dakika beklemeniz önerilir.
Kreplerin ortasına yapışmaması için tavayı en yüksek brülöre koymayın.
KREPLER TAVAYA YAPIŞMAYABİLİR
Krep hazırlamak oldukça basit bir yemektir, ancak çoğu zaman sorun yaratır: krepler tavaya yapışır ve onu yırtar.

KREPLER NEDEN YAPIŞIYOR VE YIRTILIYOR?
Çoğu zaman bu, yanlış hazırlanmış hamur nedeniyle olur. Kreplerin birbiri ardına yırtılması, hamurun çok ince olduğu ve birkaç kaşık daha un eklemeniz gerektiği anlamına gelebilir. Veya yumurta eklemediniz - onlar olmadan hamur olması gerektiği gibi olmayacak ve krepler iyi sonuçlanmayacaktır.
Ancak hamur tarifinde her şeyin yolunda olduğuna ikna olduysanız, kreplerin yapışmasına yol açabilecek diğer olası nedenleri göz önünde bulundurmanız gerekir. Öncelikle hamura bir kaç yemek kaşığı sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Ancak krepleri tavaya koymadan önce tavayı yeterince ısıtmazsanız bunun bir faydası olmaz.
KREPLER KURALLARA GÖRE KIZARTILMALIDIR

Özellikle sıklıkla seçilen tava nedeniyle sorunlar ortaya çıkar, eğer yeniyse maalesef birkaç şımarık krep olmadan yapamazsınız. Ayrıca hamuru üzerine koymadan önce tavayı yağlamayı unutmayın.
İşte uzmanların önerisi: Tavayı asla en yüksek brülöre koymayın. Bunun pankeklerin pişme sürecini hızlandıracağını düşünebilirsiniz ancak aslında pankeklerin orta kısmına yapışmasına neden olacaktır.
Ayrıca hamuru yaptıktan sonra en az 30 dakika oda sıcaklığında bekletmeniz gerekiyor. Soğuk hamur sıcak tavaya hızla yapışacaktır ve o zaman şımarık krepler olmadan da yapamazsınız.
Döküm tavanız varsa onu kullanın çünkü bu durumda en iyisi o olacaktır. Ancak yüksek kaliteli yapışmaz kaplamaya sahip diğerleri de uygundur.