Bu numarayla ekmeği çöpe atmayacaksınız: Bunu yaparsanız en sert ekmek bile tekrar yumuşak ve kabarık hale gelecektir

Bu numarayla ekmeği çöpe atmayacaksınız: Bunu yaparsanız en sert ekmek bile tekrar yumuşak ve kabarık hale gelecektir
Şefler kaya gibi sert ekmeğin bile tekrar yumuşak ve kabarık olmasını sağlayacak bir numara ortaya çıkardı…

Elbette bu durumda mesele küflü bir ürün kullanmak değil, artık o kadar yumuşak olmayan ama yine de yenilebilir bir ürün kullanmaktır. En sert ekmeğin bile yumuşak ve kabarık olacağı üst kene İşin püf noktası çok basit ve herhangi bir özel malzeme veya teknik gerektirmiyor.

Şefler, bayat ekmeğin suyla ıslatılmasını tavsiye ediyor. Ürünün iyi nemlendirilmiş olması önemlidir. Ekmek ıslandıktan sonra önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına konulmalıdır. Yaklaşık 5 dakika kadar içinde kalması gerekiyor. Ancak ekmek daha büyükse süre birkaç dakika uzatılabilir. Ekmeği fırından çıkarın ve birkaç dakika soğumasını bekleyin. Daha sonra kesilip masaya servis edilebilir.