Bu listede olup olmadığınızı kontrol edin: Kimler bulgur yememeli ?

Bu listede olup olmadığınızı kontrol edin: Kimler bulgur yememeli ?
Beslenme uzmanları, kaba diyet lifleri içeren tahılları diyetinize dahil etmenizi tavsiye ediyor. Örneğin bulgur ,ancak herkes için uygun değildir.

Bulgur nedir? Buharda pişirilmiş ve kurutulmuş buğdaydan yapılan, altın rengine ve hoş bir ceviz aromasına sahip, ezilmiş bir tahıldır. Ürün uzun zamandır özellikle de doğru beslenmeyi destekleyenlerin günlük diyetine dahil edilmiştir. Ancak uzmanlar herkesin bulgur yiyemeyeceğini iddia ediyor.

bulgur.jpeg

Bulgurun bileşimi ve kalori içeriği
Kalori içeriği (kuru ve haşlanmış kabuğu çıkarılmış tane) — 342/85 kcal;
Proteinler - 12/3 g;
Yağlar - 1,5 / 0,2 g;
Karbonhidratlar - 76 / 14,1 g;
Enerji değeri – 1530 / 355 kJ.
Bulgur irmiği: faydaları nelerdir
Bulgur kabuğu çıkarılmış tane, vücuttaki fazla nemi emen, toksinleri ve atık ürünleri yakalayan ve daha sonra bunları dışarıya çıkaran kaba diyet lifleri içerir.

kisir.jpeg

Bulgur, düşük glisemik indeksi nedeniyle şeker hastaları için en faydalı besinlerin başında geliyor. Ayrıca sinir sisteminin çalışmasını normalleştiren, stresi ve sinirliliği hafifletmeye yardımcı olan B grubu vitaminleri de içerir. Manganez sevinç hormonu olan serotoninin oluşumuna katılır. Bu nedenle bir porsiyon bulgur ruh halinizi iyileştirebilir.
Kompleks karbonhidratlar vücudu uzun süre doyurur, enerji sağlar ve açlık hissini bastırır.

Bulgurun erkeklere faydaları

Öncelikle bulgurun bol miktarda protein içermesine dikkat etmekte fayda var. Kaslarımızın ana yapıcısıdır. Bu nedenle, yoğun fiziksel efordan sonra, bu tahıldan elde edilen yemekler vücudun enerjiyle doldurulmasına ve gücün yeniden kazanılmasına yardımcı olacaktır.
B, C vitaminleri ve çinko sayesinde bulgur, hormonal sistemin iyileştirilmesine ve normalleşmesine katkıda bulunur. Bu da cinsel fonksiyon üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir ve canlılığı arttırır.

Bulgurun kadınlara faydaları
Folik asit içeriği (B9 vitamini) açısından bu tahıl, ürünler arasında gerçek bir rekor sahibidir. Vücudun günlük normu alması için sadece 100 gr yeterlidir. Bu değerli besin, DNA'nın bütünlüğünün ve hematopoietik sürecin korunmasında rol oynar. Folik asit hamile kadınlar için özellikle önemlidir çünkü hamileliğin erken sonlanması riskini azaltır ve fetüsün tam gelişiminden sorumludur.

Bulgur, zengin vitamin bileşimi sayesinde kadın güzelliğinin korunmasına katkıda bulunur. Günlük kabuğu çıkarılmış tane tüketimi yaşlanmanın yavaşlamasına ve kırışıklıkların erken ortaya çıkmasının önlenmesine yardımcı olur. Bulgurun içerdiği E vitamini tırnak, saç ve cildin durumunu iyileştirir.

Bulgur kullanamamanız üzücü
Birçoğu mide-bağırsak hastalıkları için bulgur yemenin mümkün olup olmadığıyla ilgileniyor. Beslenme uzmanları, gastriti olan veya midesi zayıf olanların kesinlikle bu tür yiyeceklerden uzak durması gerektiğini söylüyor. Çok miktarda lifle vücudunuz baş edemez.
Bulgur ayrıca tahıllara veya glütene alerjisi olanlara da kontrendikedir.
Pankreatitin alevlenmesi sırasında bulgur dikkatli kullanılmalıdır çünkü lif mukoza zarını tahriş eder ve spazmlara, mide bulantısına ve genel durumun kötüleşmesine neden olur.
Bulgur sindirimi zor bir besin olduğundan 3-4 yaş altı çocuklara tavsiye edilmez.