Brokoliyi süper lezzetli yapan sihirli malzeme!
NEDEN HARDAL TOHUMU ?
Peki öğütülmüş hardal tohumunun brokolideki sağlıklı bileşiklerle ne ilgisi var? Öğütülmüş hardal tohumunun kendi kimyasal özellikleri nedeniyle, içerik maddesi brokoli ile pişirildiğinde mirosinaz ekleyerek sebzenin besinsel faydalarının çoğunu geri kazandırır.
Öğütülmüş hardal tohumunu askıya alınmış bir biçimi olarak düşünün. Üzerine su eklediğimizde genişliyor. Brokoli sebzesine hardal tohumu eklersek sağlıklı bileşiklere daha yüksek bir dönüşüm sağlarız ve tadı da oldukça güzel.
Başka bir deyişle, brokoliye öğütülmüş hardal tohumunun pişirildikten hemen sonra eklenmesi, pişirme işlemi sırasında doğal olarak kaybolan mirosinazı geri kazandırır, böylece öğütülmüş hardal tohumuyla yapılan brokoliyi, standart bir tabak pişmiş sebzeden daha sağlıklı hale getirir.
BROKOLİYE HARDAL TOHUMU NASIL EKLENİR?
Artık öğütülmüş hardal tohumlarının pişmiş brokoliye nasıl ve neden besin takviyesi sağladığını bildiğinize göre, brokolinizi öğütülmüş hardal tohumlarıyla pişirmek isteyebilirsiniz. Neyse ki yapımı çok kolaydır.
Brokoliniz pişirildikten sonra (kavrulmuş, sotelenmiş, buharda pişirilmiş ve hatta ızgaralanmış olsun), mirosinazı yeniden aktive etmek ve brokolinin sağlığa olan bu faydalarını tamamen geri kazandırmak için bitmiş ürüne bir çay kaşığı öğütülmüş hardal tohumu eklemeniz yeterlidir. Öğütülmüş hardal tohumu olduğu sürece brokolinizi tuz, zeytinyağı, sarımsak ve onu daha da lezzetli hale getirecek başka şeylerle de lezzetini artırabilirsiniz.