B. Smyth nadir görülen hastalığa yenik düştü
R&B'nin günümüzdeki temsilcilerinden B. Smyth'in akciğerlerinde görülen nadir bir hastalık sonucu solunum yetmezliğinden 28 yaşında öldü.
Acı haberi ünlü şarkıcının ağabeyi Instagram'dan duyurdu. Pulmoner fibrozisden muzdarip olan genç şarkıcının günün erken saatlerinde hastalığına yenik düştüğü açıklandı.
Haber Global'in derlemesine göre kariyerine YouTube'da cover'lar yayınlayarak başlayan sonrasında Motown Records'la imzaladığı sözleşmeyle tüm ABD'ye açılan sanatçının ölümü müzik dünyasında şok etkisi yarattı.
Florida doğumlu olan sanatçıda görülen pulmoner fibrozis normalde 50 yaş altında nadiren görülüyor. Akciğerlerde oluşan yaralar nedeniyle her geçen gün nefes almak daha da güçleşiyor.
B. Bmyth kimdir?
Tam adı Brandon Smith olan şarkıcı YouTube döneminde Michael Jackson ve Frank Ocean gibi isimlerin şarkılarının cover'larını yayınlıyordu. Dikkat çekmeye başlayınca plak sözleşmesi yaptı ve 1 yıl sonra ilk teklisi Leggo'yu 2Chainz ile beraber çıkardı. 2103'de Win Win şarkısı hit olurken bunun için de Future'la beraber çalıştı.
En çok dinlenen şarkıları arasında 2014'te yayınlanan ve Youtube'da 17 milyonu aşkın izlenip Spotify'da 13 milyonu aşkın dinlenen Twerkoholic öne çıkmıştı. Twerkoholic Part 2 ise geçen ay, şarkıcı hastanede yatarken yayınlanmıştı.
Pulmoner fibrozis nedir?
Pulmoner fibrozis, akciğerlerde ortaya çıkan; bu organın dokusunda kalınlaşma ve yara gelişimi ile karakterize nadir görülen bir rahatsızlık. Skarlanmanın (yara gelişiminin) meydana gelmesi ile birlikte akciğerler eskisi gibi fonksiyonlarını yerine getiremez. Bu hastalarda fonksiyon kaybı genellikle ilerleme özelliği gösterir. Soluk alıp verme sırasında atmosferde bulunan oksijen, hasarlı akciğer dokusu tarafından alınamaz ve kan dolaşımına geçemez. Bu durum ise zaman içerisinde solunum yetmezliği ile sonuçlanır. Dünya üzerinde her yıl yaklaşık olarak 50.000 kişi pulmoner fibrozis tanısı almaktadır.
Ailelerin yüzde 87’si hava kirliliğinden kaygılı
Tekrarlanan Covid-19 enfeksiyonunda 'organ yetmezliği' riski